Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Fill in the blank) – Set-1

    Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Fill in the blank) With Explanation-
    Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Fill in the Blank) – Set-1:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here with solutions. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.


    Direction(1-10): Each Question below has two blanks, Each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fits the meaning of the sentence as a whole.
    1). In the last six months, the regulator has __________ scores of schemes, Examined their books and, ______ it found violations, ordered them to stop raising money.
    a)   Invented, when
    b)   Discovered, does
    c)   Searched, there
    d)   Recovered, then
    e)   Unearthed, where

    2). If you paying installments to _________ plots of land in the distance future, make ____________ the plots are identified and registered in your name.
    a)   Receive, confirm
    b)   Acquired , sure
    c)   Achieve, certain
    d)   Get, assured
    e)   Find, confident

    3). The ordinary view of the world is _____ materialistic to amass wealth, to enjoy life since it is assumed that there is nothing _____the world.
    a)   Purely, above
    b)   Highly, under
    c)   Entirely, over
    d)   Grossly, beyond
    e)   Non-,in

    4). To be free from worry and fear we should laugh ________ and get _______ much fun out of life as possible.
    a)   Loudly , so
    b)   Heartedly, too
    c)   Heartily, as
    d)   Boldly, very
    e)   Honestly, no

    5). If we ________ away our mental energy we ________ never be able to achieve perfection.
    a)   Fritter, shall
    b)   Give, should
    c)   Divest, Might
    d)   Send , can
    e)   Take could

    6). The ______________ over Greece shows that excessive ___________ is more likely to kill growth than create the right conditions in term of interest rates and inflation for investment.
    a)     Explosion, grief
    b)     Upheaval, austerity
    c)     Tumult, wants
    d)     Outbreak, misery
    e)     Turmoil, flexibility

    7).Correct and timely ___________ are essential part of the proper functioning of the securities market and failure to do so results in ___________ investors from taking well-informed decisions.
    a)     Exposure, excluding
    b)     Admission,, suppressing
    c)     Discovery, barring
    d)     Disclosures, preventing
    e)     Denial, halting

    8).Convertible bond sales in India have come to a ___________ halt as investors _____________ debit linked to the world’s worst performing stock market.
    a)   Grinding, shun
    b)   Local, accept
    c)   Serious, allow
    d)   Crushing, cut
    e)   Grooving, despise

    9).A ____________ in the bonds of JP Ventures has put a big __________ in the country’s convertibles market and shaken investor’s confidence.
    a)   Stagnation, bulge
    b)   Dip, surge
    c)   Fall, increase
    d)   Crash, hike
    e)   Slump, dent

    10).India Inc took advantage of the ____________ in the stock market due to the change in ____________ to strengthen balance sheets by raising equity rather than issuing convertible debt.
    a)   Cloud, rule
    b)   Uncertainty, tenure
    c)   Bubble, regime
    d)   Fall, dynasty
    e)   Drop, reign

    Answers:
    1).e) 2).b) 3).d) 4).c) 5).a) 6).b) 7).d) 8).a) 9).e) 10).c)
    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: