Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Fill in the Blank) Set-19

     Practice English Questions (Fill in the Blank)

    Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Fill in the Blanks) Set-19:

    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this


    Directions (1–10): In each of the following sentences there are two blank spaces. Below each sentence there are five pairs of words denoted by (a), (b), (c), (d) and (e). Find out which pair of words can be filled up in the blanks in the sentence in the same sequence to make the sentence meaningfully complete.
    1). How people would ______ in a particular situation cannot be ______ with perfect accuracy.
    a)   think, observed
    b)   act, expected
    c)   behave, predicted
    d)   react, analyzed
    e)   feel, resolved
    2). When the mob turned ______, the police opened fire to control the ______ situation.
    a)   away, burning
    b)   up, untoward
    c)   around, devastating
    d)   quietly, aggravate
    e)   hostile, rioting
    3). The Government ______ down the opposition ______ for a joint parliamentary committee probe.
    a)   boiled, proposal
    b)   shot, demand
    c)   put, leaders
    d)   whipped, portfolio
    e)   struck, party
    4). The handwriting on the letter was very ______, none could ______ it.
    a)   legible, write
    b)   illegible, read
    c)   original, recognize
    d)   faint, notice
    e)   shabby, identify
    5). The delay in completing the task ______ can be attributed to their ______
    a)   expeditiously, lethargy
    b)   fully, punctuality
    c)   economically, rigidity
    d)   religiously, strictness
    e)   carefully, perfectionism
    6). Man needs food not ______ for the body but for the soul also. The satisfaction of his physical wants does not imply his ______.
    a)   merely-contentment
    b)   properly-superiority
    c)   only-spirituality
    d)   necessarily-commitment
    e)   certainly-entitlement
    7). It is said that knowledge is power. The hunger for power is ______ and therefore most difficult to ______.
    a)   accumulative-subsume
    b)   enormous-apply
    c)   empowering-delegate
    d)   insatiable-contain
    e)   evolutionary-rationalize
    8). Nothing undermines the communication of a changed vision more than ______ on the part of key ______ that seems inconsistent with the vision.
    a)   anything-issues
    b)   behaviour-players
    c)   advocacy-managers
    d)   something-personnel
    e)   philosophy-problems
    9). Mountains and hills are a ______ sight. I have always ______ to see them.
    a)   extraordinary-advocated
    b)   stupendous-encouraged
    c)   loving-prepared
    d)   joyful-imagined
    e)   fascinating-longed
    10). Poetry is the language of the imagination and the ______. It relates to whatever gives ______ pleasure or pain to the human mind.
    a)   thinking-permanent
    b)   analysis-temporary
    c)   passions-immediate
    d)   circumspection-sporadic
    e)   visualization-constant
    Answers:
    1).c)  2).e)  3).b)  4).b)  5).a)  6).a)  7).d)  8).b)  9).e)  10).c)

    More Practice Set Questions for IBPS Clerk 2015:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos