Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Fill in the Blanks) with Answers Set-29

     Practice English Questions (Fill in the Blanks)
    Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Fill in the Blanks) with Answers Set-29:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

       Directions ( Q.1-10 ): Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Find out which option can be used to fill up the blank in the sentence in the same sequence to make it meaningfully complete.

    1). A group of several hundred people marched towards the eastern part of the city and ____________ the fortress prison, where they hoped to find ____________ammunition.
    a)   Charged, acquired
    b)   Roared, saved
    c)   Ripped, treasured
    d)   Raged, hidden
    e)   Stormed, hoarded

    2).One of the most ___________ social reforms of the Jacobin regime was the __________ of slavery in the French colonies.
    a)   Leftist, reversal
    b)   Insurgent, split up
    c)   Revolutionary, abolition
    d)   Revisionary, cancellations
    e)   Reactionary, break up

    3).The previous constitution of Nepal, which had been adopted in 1990, ____________ the fact that the final authority ___________ with the king.
    a)   Reflected, rested
    b)   Brooded, recovered
    c)   Returned, revived
    d)   Repeated, renewed
    e)   Reproduced, alerted

    4).Drama had its earliest beginnings in the corporate life of the village, the ________ form of settlement that took ________ in England
    a)   Arbitrary, reservation
    b)   Predominant, place
    c)   Reigning, area
    d)   Ascendant, venue
    e)   Controlling, position

    5).In the year 1605 the famous Gunpowder plot was __________ as a protest against the sharp ___________ of the anti-Catholic laws of King James I.
    a)   Executed, coercion
    b)   Committed, prescription
    c)   Acted, obligation
    d)   Perpetrated, enforcement
    e)   Effected, administration

    6).The fear of a ____________ epidemic, especially if the water-logged areas are not cleared soon, ___________ at government and private doctors alike.
    a)   Hovering, falls
    b)   Impending, gnaws
    c)   Imminent, targets
    d)   Coming, erodes
    e)   Intense, focuses

    7).Certainly, the army has played a _________ role in _________ medical services in Srinagar, treating infants as young as four days.
    a)   Fabulous, dispensing
    b)   Cosmic, catering
    c)   Marvelous, contributing
    d)   Brilliant, implement
    e)   Stellar, providing

    8).The visit by itself had a unique start with the Prime Minister ________ his home state and, in doing so, __________ his priorities.
    a)   Representing, pointing
    b)   Promoting, indicating
    c)   Boasting, nodding
    d)   Showcasing, signalling
    e)   Exhibiting, flashing

    9).Nalanda was a __________ centre of learning that __________ between the fifth and twelfth centuries CE.
    a)   Cosmopolitan, thrived
    b)   Sophisticated, radiated
    c)   Gregarious, bloomed
    d)   Universal, succeeded
    e)   Greagarious, bloomed

    10).Madhya Pradesh’s central location makes it an ideal ___________ as a manufacturing and sourcing _________ to tap the constantly growing Indian market.
    a)   Target, process
    b)   Terminal, site
    c)   Destination, hub
    d)   Station, place
    e)   Haven, centre

    Answers:                         
    1). e) 2). c) 3). a) 4). b) 5). d) 6). b) 7). e) 8). d) 9). a) 10). c)

    More Practice Set Questions for IBPS Clerk 2015:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: