Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Sentence Rearrangement) with Answers Set-28

     Practice English Questions (Sentence Rearrangement)
    Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Sentence Rearrangement) with Answers Set-28:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

    Directions ( Q.1-5 ): Given below are five sentences (A),(B),(C),(D) and (E).These are not in their proper sequence. Rearrange them so as to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them.
    (A)They with their companions range along such highest altitudes of human thought.
    (B)If is only there they can breathe freely.
    (C)All great thinkers live and move on a high plane of thought.
    (D)As a result there is not a single illuminative genius who did not drink his inspiration from the fountains of ancient great writers.
    (E)It is in contact with spirits like themselves from that plane that they can live harmoniously and attain that serenity which comes from ideal companionship.
    1). Which of the following should be theTHIRD sentence in the paragraph?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E
    2). Which of the following should be theFOURTHsentence in the paragraph?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E
    3). Which of the following should be theFIRST sentence in the paragraph?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E
    4). Which of the following should be the FIFTH sentence in the paragraph?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E
    5). Which of the following should be theSECOND sentence in the paragraph?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E
    Directions ( 6-10 ): Arrange the following sentences in order so that a meaningful para is framed and then answer the questions given below it.
    (A)Apart from teachers, other professionals used to spend their leisure time in reading both English and vernacular literature.
    (B)English-medium schools insisted upon extra reading from their students.
    (C)Before the advent of the television, both the young and the old found enough time to read.
    (D)But all these have become a thing of the past.
    (E)Now, reading habit has lost importance as both the young and the old are glued to the television.
    (F)As far as the educational institutions are concerned, coaching students for the examinations seems to be their only goal.
    6). Which of the following should be thefirst sentence of the paragraph?
    a)   A
    b)   B
    c)   C
    d)   D
    e)   E
    7). Which of the following should be the last sentence of the paragraph?
    a)   F
    b)   E
    c)   D
    d)   C
    e)   B
    8). Which of the following should be thesecond sentence of the paragraph?
    a)   E
    b)   D
    c)   C
    d)   F
    e)   A
    9). Which of the following should be thethird sentence of the paragraph?
    a)   C
    b)   B
    c)   F
    d)   E
    e)   D
    10). Which of the following should be thefifth sentence of the paragraph?
    a)   E
    b)   D
    c)   C
    d)   F
    e)   B
    Answers:                         

    1).e)  2).a)  3).c)  4).d)  5).b)  6).c)  7).a)  8).e)  9).b)  10).a)

    More Practice Set Questions for IBPS Clerk 2015:

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: