Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Sentence Rearrangement) with Correct Order Set-24

     Practice English Questions (Sentence Rearrangement)
    Race IBPS Clerk 2015- Practice English Questions (Sentence Rearrangement) With Correct Order Set-24:
    Dear Readers, Important Practice English Questions for Upcoming IBPS Clerk V Exam was given here. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.

               Directions (1-5): Rearrange the following sentences(A), (B), (C), (D) and(E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them.
    (A)Is likely to be approved soon by the Upper House and sent back to the lower chamber for fresh passage.
    (B)The Lokpal Bill, passed in the Lok Sabha in an earlier form two years ago but now amended on the basis of the report of a Select Committee of the Rajya Sabha,
    (C)Instead, the Bill says States should put in place their own institutions within one year.
    (D)When a bill that has eluded a political consensus for decades comes close to actual enactment, cynicism must give way to pragmatism and hope.
    (E)The Union government has dropped the previous relating to establishing Lok Ayuktas at the State level.

    1).Which of the following will be theTHIRDsentence after rearrangement?
    a)   D
    b)   B
    c)   A
    d)   E
    e)   C

    2).Which of the following will be the FIRSTafter rearrangement?
    a)   B
    b)   D
    c)   C
    d)   E
    e)   A

    3).Which of the following will be theFIFTHafter rearrangement?
    a)   D
    b)   A
    c)   B
    d)   E
    e)   C

    4). Which of the following will be theSECONDafter rearrangement?
    a)   B(2) D
    b)   D
    c)   C
    d)   E
    e)   A

    5).Which of the following will be theFOURTHafter rearrangement?
    a)   C
    b)   B
    c)   A
    d)   D
    e)   E

    Direction(6-10):Rearrange the following sentences (A),(B),(C),(D),(E),(F),(G) and (H) in the proper sequence to form a meaningful paragraph, then answer the questions given below them.
    (A)The fumes will burn the air passage to the lungs, leading to suffocation.
    (B)And licensing authorities will be booked for criminal negligence.
    (C)If a fire were to break out, helpless patients will inhale hot fumes.
    (D)Many posh, corporate hospitals are fully air-conditioned.
    (E)Containing toxic carbon monoxide, besides sustaining burns.
    (F)When something similar happens somewhere else.
    (G)We will forget the incident and recall it.

    6).Which of the following would be theSIXTHsentence after rearrangement?
    a)   B
    b)   F
    c)   C
    d)   E
    e)   G

    7).which of the following will be theFOURTHafter rearrangement?
    a)   F
    b)   H
    c)   A
    d)   D
    e)   E

    8).Which of the following will be theFIRSTafter rearrangement?
    a)   C
    b)   B
    c)   G
    d)   D
    e)   F

    9).Which of the following will be theSEVENTHafter rearrangement?
    a)   E
    b)   H
    c)   A
    d)   C
    e)   B

    10).Which of the following will be theTHIRDafter rearrangement?
    a)   A
    b)   D
    c)   E
    d)   F
    e)   G
    Answers:                         
    1). c) 2). b) 3). e) 4). a) 5). e) 6). a) 7). c) 8). d) 9). b) 10). c)

    Correct Order is : 

    Direction (1-5): 

    D  B  A  E  C

    Directions (6-10):

    D  C  E  A  F  B  H  G

    More Practice Set Questions for IBPS Clerk 2015:

    Online Mock Tests 2019: