Railway Exam General Awareness Questions

    Railway Exam General Awareness Questions
    Railway Exam General Awareness Questions Set-20:
    Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.
    1).which one of the following computing is used in the GARUDA Grid of Indian Government ?
    a)  Sequential computing
    b)  Linear computing
    c)  Cross – section computing
    d)  Parallel computing


    2).When was the family Planning Programme officially started in India ?
    a)  1950
    b)  1952
    c)  1956
    d)  1962


    3).Which of the following is the oldest library in India ?
    a)  Asiatic Society Library, Kolkata
    b)  Central Reference Library, Kolkata
    c)  Kannimara Library, Chennai
    d)  Delhi Public Library, Delhi


    4).Unity between the Congress and the All India Muslim League was brought about by the
    a)  Poona Pact
    b)  Lucknow Pact
    c)  Government of India Act, 1919
    d)  Government of India Act, 1935


    5).Who among the following Viceroys introduced the system of local self – government in India ?
    a)  Lord Mayo
    b)  Lord Lytton
    c)  Lord Ripon
    d)  Lord Curzon


    6).Karma is a folk dance of which of the following ?
    a)  Jharkhand and Chhattisgarh
    b)  Jharkhand only
    c)  Chhattisgarh only
    d)  Jharkhand, Chhattisgarh and Maharashtra


    7).The depiction of the stories of the previous lives of Gautam Buddha was firstly done in the art of
    a)  Sarnath Pillar of Ashoka
    b)  Bharat Stupa
    c)  Ajanta Caves
    d)  Ellora Caves


    8).During the reign of which of the following emperors, was India’s first currency note printed ?
    a)  Akbar
    b)  Humayun
    c)  Sher Shah Suri
    d)  Samudra Gupta


    9).Which of the following is not a string instrument?
    a)  Violin
    b)  Ukulele
    c)  Veena
    d)  Mridangam


    10).If a light body and a heavy body have equal momentum, then
    a)  The lighter body has greater kinetic energy than the heavier body
    b)  The lighter body has lesser kinetic energy than the heavier body
    c)  The kinetic energy of the lighter body is equal to the kinetic energy of the heavier body
    d)  The kinetic energy of both the bodies are independent of momentum


    Answers:                    
    1). d) 2). b) 3). a) 4). b) 5). c) 6). d) 7). d) 8). c) 9). d) 10). d)

    For More Railway GA Quiz- Click Here
    Online Mock Tests 2019: