Railway Exam General Awareness Questions

    Railway Exam General Awareness Questions
    Railway Exam General Awareness Questions Set-4:
    Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    1).The 191st member of UNO is
    a)  Switzerland
    b)  East Timor
    c)  Swaziland
    d)  Taiwan


    2).Where is the headquarters of Oil and National Gas Commission?
    a)  Mumbai
    b)  Dehradun
    c)  Vadodara
    d)  Digboi


    3).The first Indian woman to scale Mount Everest was
    a)  Aarti Saha
    b)  Asha Agarwal
    c)  Bachendri PAl
    d)  Reita Fariya


    4).Where was the first cotton mill in India established?
    a)  Surat
    b)  Mumbai
    c)  Ahmedabad
    d)  Coimbatore


    5).The system of open competitions through examination for entering the civil service was introduced in
    a)  1813
    b)  1833
    c)  1853
    d)  1858


    6).The author of ‘Business @ Speed of Thought’ is
    a)  Dick Fransis
    b)  John Gray
    c)  Bill Gates
    d)  David Baldexi


    7).The International court of Justice is located at
    a)  Geneva
    b)  Hague
    c)  Amsterdam
    d)  Venna


    8).Match the following
    List I
    List II
    A. Vikaram Sarabhai
    1. Bengaluru
    B. Space Application Centre
    2. Ahmedabad
    C. National Remote Sensing Agency
    3. Hyderabad
    D. ISRO Telemetry, Tracking and Command Network
    4. Thiruvananthapuram
    5. Hassan
         
        Codes   A B  C  D
    a)  4  2   3  1
    b)  1  3  5  2
    c)  1 2  4  2
    d)  2  3  4  1


    9).Who was known as ‘Lady with Lamp’?
    a)  Sarojini NAidu
    b)  Joan of ARC
    c)  Mother Teresa
    d)  Florence Nightingale


    10).Moortidevi Award was instituted by
    a)  Human resource Ministry, Union Govt
    b)  Sahitya Akademi
    c)  Bhartiya Jnanpeeth Trust
    d)  Bhartiya Vidya Bhawan


    Answers:                    
    1). b) 2). c) 3). c) 4). b) 5). c) 6). c) 7). b) 8). b) 9). d) 10). c)

    For More RRB General Awareness Questions-Click Here
    Online Mock Tests 2019: