Railway Exam General Awareness Questions

    Railway Exam General Awareness Questions Set-1:

    Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    1).Which of the following states is a member of the ‘seven sisters’ ?
    a)  Paschim Banga
    b)  Tripura
    c)  Odisha
    d)  Bihar


    2).The headquarter of UNHCR is located at
    a)  New York
    b)  Rome
    c)  London
    d)  Geneva


    3).X – rays were discovered by
    a)  Roentgen
    b)  Becquere
    c)  Curie
    d)  Van lane


    4).Where is the headquarter of ONGC?
    a)  Mumbai
    b)  Dehradun
    c)  Vadodra
    d)  Digboi


    5).The first field Marshal of India was
    a)  A Vaidya
    b)  K M Cariappa
    c)  Vikram Singh
    d)  SHFJ Manekshave


    6).Who is the author of the autobiography ‘The Indian Struggle’?
    a)  Maulana Abul Kalam Azad
    b)  Jawahar Lal Nehru
    c)  Lala Lajpat Rai
    d)  Subhash Chandra Bose


    7).Where was the first iron and steel industry of India established?
    a)  Bhadravati
    b)  Bhilai
    c)  Jamshedpur
    d)  Burnpur


    8).The deepest ocean in the world is
    a)  The Indian Ocean
    b)  The Atlantic Ocean
    c)  The Pacific Ocean
    d)  None of the above


    9).Which of the following is the longest river in the world?
    a)  Amazon
    b)  Nile
    c)  Mississippi
    d)  Danube


    10).Who among the following is the world’s first woman cosmonant?
    a)  Bachendri Pal
    b)  Junko Tabei
    c)  Valentina Tareshkova
    d)  Sally Ride


    Answers:                    
    1). b)  2). d)  3). a)  4). b)  5). d)  6). d)  7). c)  8). c)  9). b)  10). c)

    To Get More Important GK- Quiz for Railway Exams 2016 –Click Here 
    Online Mock Tests 2019: