Railway Exam General Awareness Questions Set-2

    Railway Exam General Awareness Questions Set-2
    Railway Exam General Awareness Questions Set-2:
    Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    1).Chandigrah was designed by
    a)   Le corbousier
    b)   Edward Lutyons
    c)   Chrestopher wren
    d)   Michelongo


    2).Tom cruise is well known as a
    a)   Film Actor
    b)   Swimmer
    c)   Management expert
    d)   Fashion designer


    3).Who is called the Flying Sikh of India?
    a)   Mohinder Singh
    b)   Ajit Pal Singh
    c)   Joginder Singh
    d)   Milkha Singh


    4).The Arjuna Award were instituted in the year
    a)   1965
    b)   1963
    c)   1961
    d)   1975


    5).The Parliament of Japan is known as
    a)   Assembly
    b)   Key
    c)   Senate
    d)   Diet


    6).India first took part in the Olympic Game in the year
    a)   1920
    b)   1928
    c)   1972
    d)   1974


    7).Who discovered wireless communication?
    a)   Hertz
    b)   Maxwell
    c)   Marconi
    d)   Newton


    8).Which one of the following Presidents of India served for two terms?
    a)   S Radhkrishnan
    b)   Rajendra Prasad
    c)   Zakri Hussain
    d)   VV Giri


    9).The first woman to become a Chief Minister of any State in india was
    a)   Nandini Satpathy
    b)   Dr. J Jayalalitha
    c)   Sucheta Kriplani
    d)   Mayawathi


    10).Who is author of One Night @ the Call Centre
    a)   Vikram Seth
    b)   Chetan Bhagat
    c)   Anurag Mathur
    d)   Robin Sharma

    Answers:                         
    1). a)   2). a)   3). d)   4). c)   5). d)   6). a)   7). c)   8). b)   9). c)   10). b)

    To Get More Important GK- Quiz for Railway Exams 2016 – Click Here 

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019:

    Subscribe and get Unlimited Free Videos