Railway Exam General Awareness Questions Set-3

    Railway Exam General Awareness Questions Set-3
    Railway Exam General Awareness Questions Set-3:
    Dear Readers, Here we have given the list of important General Awareness Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    1).Which one of the following National Highways links Jabalpur, Nagpur, Hyderabad, Bengaluru and Madurai ?
    a)  NH 5
    b)  NH 7
    c)  NH 9
    d)  NH 11


    2).Which one of the following contributes the maximum earning in Indian Railway?
    a)  Passenger earning
    b)  Goods traffic earning
    c)  Sundry earning
    d)  Other Coach earning


    3).Which one of the following is not correctly matched?
    a)  Buran – Canada
    b)  Hurricane – Caribbean Islands
    c)  Tornado – South – East USA
    d)  Typhoon – Philippines


    4).Who was the largest serving Chief Minister in India?
    a)  Bhajan Lal
    b)  Chiman Bhai Patel
    c)  Jyoti Basu
    d)  Hiteshwar Saikia


    5).Who is the author of ‘Adhe – Adhure’ ?
    a)  Mohan Rakesh
    b)  Prem Chand
    c)  Nirla
    d)  Pant


    6).Where is the National Academy of Agriculture Research Management located?
    a)  Dehradun
    b)  Hyderabad
    c)  New Delhi
    d)  Itanagar


    7).Which city will host the 2018 Commonwealth Games?
    a)  Hambanto  (Sri Lanka)
    b)  Glasgow  (Scotland)
    c)  Gold Cost (Australia)
    d)  Wellington (New Zealand)


    8).What is the name of the in – house magazine to be published by the Rilaways, to be distributed to the passengers?
    a)  Rail Vishwa
    b)  Rail Bandhu
    c)  Rail Mail
    d)  Rail Patra


    9).The author of the bokk ‘ A Brief History of Time ‘ is
    a)  Carl Sagan
    b)  John Schwarz
    c)  Mrehael Green
    d)  Stephen Hawking


    10).What is the title of APJ Abdul Kalam’s autobiography?
    a)  Me and Missile
    b)  My Memories
    c)  Sky is the limit
    d)  Wings of Fire


    Answers:                    
    1). b)  2). a)  3). a)  4). c)  5). a)  6). b)  7). c)  8). b)  9). d)  10). d)
    Online Mock Tests 2019: