Railway Exam GK Quiz (Geography)

    Railway Exam GK Quiz (Geography)
    Railway Exam GK Quiz (Geography) Set-1:
    Dear Readers, Here we have given GK Quiz from Geography Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.


    1).Where is the Forest Reserve Institute of India located?
    a)  Dehradun
    b)  Bhopal
    c)  Lucknow
    d)  Delhi

    2).Singhbhum is famous for ______.
    a)  Coal
    b)  Iron
    c)  Copper
    d)  Aluminium

    3).The fertile land between two rivers is called ______.
    a)  Watershed
    b)  Water divide
    c)  Doab
    d)  Terai

    4).Which scale is used to measure the intensity of earthquake?
    a)  Richter
    b)  Metric
    c)  Centigrade
    d)  Newton

    5).The largest planet in our solar system is ______.
    a)  Mars
    b)  Jupiter
    c)  Saturn
    d)  Butterfly

    6).Which one of the following planets has largest number of natural satellites or moons?
    a)  Jupiter
    b)  Mars
    c)  Saturn
    d)  Venus

    7).Which is second most abundant metal in the earth’s crust?
    a)  Iron
    b)  Aluminium
    c)  Copper
    d)  Zinc

    8).Which one of the following rivers does not represent antecedent drainage?
    a)  Chenab
    b)  Sutlej
    c)  Ravi
    d)  Subansiri

    9).The busiest and the most important route f the world is
    a)  North Pacific Sea Route
    b)  North Atlantic Sea Route
    c)  South Atlantic Sea Route
    d)  Indian Ocean Route

    10).The transition zone between two Ecosystems is called _______.
    a)  Biome
    b)  Biotype
    c)  Ecotone
    d)  Sere

    Answer:
    1).a)  2).b)  3).c)  4).a)  5).b)  6).a)  7).b) 8).d)  9).b) 10).c) 

    Railway Exam GK Quiz – Click Here
    Online Mock Tests 2019: