Railway Exam GK Quiz (Geography)

    Railway Exam GK Quiz (Geography)
    Railway Exam GK Quiz (Geography) Set-5:
    Dear Readers, Here we have given GK Quiz from Geography Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    1).Which of the following peninsular rivers is westward flowing ?
    a)  Mahanadi
    b)  Godavari
    c)  Tapti
    d)  Cauvery


    2).Which of the following is the deepest landlocked protected port ?
    a)  Kandla
    b)  Vishakhapatnam
    c)  Haldia
    d)  Tuticorin


    3).The oldest mountains in India according to geographical history are
    a)  Satpuras
    b)  Nilgiris
    c)  Vindhyas
    d)  Aravallis


    4).Among the following Union Territories of India, which one has the largest size?
    a)  Puducherry
    b)  Lakshadweep
    c)  Daman and Diu
    d)  Chandigarh


    5).Which layer of the earth’s atmosphere reflect back the radio waves to the earth’s surface ?
    a)  Ionosphere
    b)  Stratosphere
    c)  Mesosphere
    d)  Exosphere


    6).Which one of the following minerals occurs abundantly in the Earth’s crust ?
    a)  Bauxite
    b)  Silica
    c)  Manganese
    d)  Iron


    7).The position of a planet when it is nearest to the Sun, is called
    a)  perihelion
    b)  apihelion
    c)  apigee
    d)  perigee


    8).Which one of the following countries has the longest international boundary with India?
    a)  Bangladesh
    b)  Bhutan
    c)  China
    d)  Pakistan


    9).The Lakshadweep Islands are situated in
    a)  Indian Ocean
    b)  Arabian Sea
    c)  Bay of Bengal
    d)  None of these


    10).Which state has smallest land area ?
    a)  Goa
    b)  Nagaland
    c)  Sikkim
    d)  Tripura


    Answers:                    
    1). c)  2). b)  3). d)  4). a)  5). a)  6). b)  7). a)  8). a)  9). b)  10). a)
    Online Mock Tests 2019: