Railway Exam GK Quiz (Geography)

    Railway Exam GK Quiz (Geography)
    Railway Exam GK Quiz (Geography) Set-4:
    Dear Readers, Here we have given GK Quiz from Geography Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    1).Grasses are almost absent in
    a)  tropical moist deciduous forest
    b)  tropical dry evergreen forest
    c)  tropical semi – evergreen forest
    d)  tropical wet – evergreen forest


    2). Which one of the following countries has the largest international boundary with India?
    a)  Bangladesh
    b)  Bhutan
    c)  China
    d)  Pakistan


    3).Kanchipuram is in which of the following states ?
    a)  Kerala
    b)  Andhra Pradesh
    c)  Tamil Nadu
    d)  Karnataka


    4).The Sivasamudram Falls is on
    a)  River Cauvery
    b)  River Subernarekha
    c)  River Indravati
    d)  None of the above


    5).Which are the west – flowing rivers of southern India which flow into Arabian Sea?
    a)  Chambal and Betwa
    b)  Damodar and Mahanadi
    c)  Narmada and Tapti
    d)  Krishna and Cauveri


    6).The Vindhyas belong to which class of mountains ?
    a)  Block mountains
    b)  fold mountains
    c)  Volcanic mountains
    d)  Residual mountains


    7).In which of the following industries is the maximum number of women employed in India ?
    a)  Textile
    b)  Jute
    c)  Tea
    d)  Coal


    8).’A star which appears blue’ is
    a)  cooler than the moon
    b)  hotter than the sun
    c)  as hot as the sun
    d)  cooler than the sun


    9).The Mediterranean region specializes in fruit culture because
    a)  hill slopes are best suited for cultivation of trees
    b)  hill slopes are not favourable for food grain cultivation
    c)  the long dry summer favour drying and packing of fruits for export
    d)  there is a demand of fry fruits


    10).Which of the following is east of the Andaman and Nicobar Islands?
    a)  Thailand
    b)  Sri Lanka
    c)  Indonesia
    d)  All of these


    Answers:                    
    1). d)  2). a)  3). c)  4). a)  5). c)  6). d)  7). c)  8). b)  9). c)  10). c)
    Online Mock Tests 2019: