Railway Exam GK Quiz (Science – Biology)

    Railway Exam GK Quiz (Science - Biology)
    Railway Exam GK Quiz (Science – Biology) Set-3:
    Dear Readers, Here we have given GK Quiz from Science biology Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    1).The major component of honey is
    a)  Glucose
    b)  Sucrose
    c)  Maltose
    d)  Fructose


    2).Match the following
    List I (Disease)
    List II (Organism)
    A. Malaria
    1. Fungi
    B. Polimyelitis
    2. Bacteria
    C. Tuberculosis
    3. Virus
    D. Ring Worm
    4. Protozoa
                       A   B   C  D
    a)  4   3    2   1
    b)  4    3    1  2
    c)  3    4    1   2
    d)  3    4    2   1


    3).Enzymes are mainly
    a)  carbohydrate
    b)  protein
    c)  lipids
    d)  amino acid


    4).Virus of bird flue is also known as
    a)  NH 51
    b)  NH 5
    c)  N1 H5
    d)  N5 H1


    5).Dog bite can cause rabies. Which among the following other animals can also cause rabies?
    a)  Donkey
    b)  Bat
    c)  Horse
    d)  Crocodile


    6).The disease Athelet Food is caused by
    a)  Bacteria
    b)  Fungi
    c)  Protozoa
    d)  Nematod


    7).Which of the following is a good source of vitamin E?
    a)  Meat
    b)  Ghee
    c)  Yellow Yolk
    d)  Fresh Vegetables


    8).Bile is stored in
    a)  Gall bladder
    b)  Duedenum
    c)  Liver
    d)  Spleen


    9).Which one of the following contains powerful oxidative enzymes and helps in removing toxic substances from cells?
    a)  Plastids
    b)  Lysosomes
    c)  Dictyosomes
    d)  Peroxisomes


    10).Which one of the following enzymes is found in human saliva?
    a)  pepsin
    b)  ptyalin
    c)  renin
    d)  Erepsin


    Answers:                    
    1). d)  2). a)  3). b)  4). d)  5). b)  6). b)  7). d)  8). a)  9). d)  10). b)

    For More Railway Exams GK Quiz- Click Here 
    Online Mock Tests 2019: