Railway Exam GK Quiz (Science – Biology)

    Railway Exam GK Quiz (Science – Biology) Set-1:
    Dear Readers, Here we have given GK Quiz from Science biology Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    1).In which of the following organ carbohydrates is stored as glycogen?
    a)   Intestine
    b)   Stomach
    c)   Liver
    d)   Pancreas

    2). Ascorbic acid is
             a)   a vitamin

    b)   an enzyme
    c)   a protein
    d)   an amino acid


     3).The stone formed in human kidney consist mostly of
    a)   calcium oxalate
    b)   sodium oxalate
    c)   sodium acetate
    d)   calcium


     4).Aristotle is not known as
    a)   Father of Biology
    b)   Father of Zoology
    c)   Founder of Embryology
    d)   Father of Botany

    5).Bacteria helpful in making curd from milk
    a)   Mycobacterium
    b)   Staphilo coccus
    c)   Lacto bacillus
    d)   yeast

    6).Which microorganism causes hepatitis B?
    a)   Virus
    b)   Protozoa
    c)   Bacteria
    d)   None of these


    7).Which of the following is not a Kharif crop?
    a)   Cotton
    b)   Groundnut
    c)   Maize
    d)   Mustard


    8).In which organ of the human body are the lymphocytes cells formed?
    a)   Liver
    b)   Long bone
    c)   Pancrease
    d)   Spleen


    9).The bone tibia is found in
    a)   Skull
    b)   Leg
    c)   Arm
    d)   Mouth

    10).Haemoglobin is an important component of
    a)   RBC
    b)   WBC
    c)   Platletes
    d)   CytopLASM


    Answers:                         
    1). c) 2). a) 3). a) 4). d) 5). c) 6). a) 7). c) 8). b) 9). b) 10). a)

    / 5. Reviews

    Online Mock Tests 2019: