Railway Exam GK Quiz (Science – Biology) Set-4

    Railway Exam GK Quiz (Science - Biology) Set-4
    Railway Exam GK Quiz (Science – Biology) Set-4:
    Dear Readers, Here we have given GK Quiz from Science biology Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    1).Which of the following is known as suicide bag ?
    a)  Lysosome
    b)  Ribosome
    c)  Mitochondria
    d)  ProtopLASM


    2).The hormone insulin is a
    a)  Glycolipid
    b)  Fatty acid
    c)  Peptide
    d)  Sterol


    3).The Hepatitis – B, which affects liver, is actually a
    a)  Virus
    b)  Bacterium
    c)  Protozoan
    d)  Helminth


    4).The yellow colour of urine is due to the presence of
    a)  bile
    b)  lymph
    c)  cholesterol
    d)  urochrome


    5).Which of the following is the correct sequence of the regions of the sun as one moves from its core to the surface?
    a)  Photosphere
    b)  Chromosphere
    c)  Convection zone
    d)  Corona


    6).According to WHO, the bird flu virus cannot be transmitted through food cooked beyond
    a)  60°C
    b)  70°C
    c)  90°C
    d)  100°C


    7).Alzheimer’s disease in human beings is characterized by the degeneration of
    a)  kidney cells
    b)  nerve cells
    c)  brain cells
    d)  liver cells


    8).The yellow colour of urine is due to the presence of
    a)  bile
    b)  lymph
    c)  cholestrol
    d)  urochrome


    9).There are approximately ….. muscles in human body.
    a)  200
    b)  350
    c)  500
    d)  700


    10).Ready source of energy available for athletes is
    a)  carbohydrates
    b)  fats
    c)  proteins
    d)  vitamins


    Answers:
    1). a) 2). c) 3). a) 4). d) 5). a) 6). b) 7). b) 8). d) 9). d) 10). a)
    Online Mock Tests 2019: