Railway Exam Reasoning –Anology Set-4

    Railway Exam Reasoning –Anology Set-4
    Railway Exam Reasoning –Anology Set-4:
    Dear Readers, Here we have given from Reasoning Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    Directions (Q. 1-10): Select the related letters / words / numbers from the given alternatives.

    1).Good conductor : Copper : Bad Conductor 😕
    a)  Iron
    b)  Aluminium
    c)  Wood
    d)  Coal


    2).DAM : MAD :: WARD 😕
    a)  DWAR
    b)  DWOR
    c)  DRAW
    d)  DROW


    3).7 : 32:: 35 : ?
    a)  144
    b)  156
    c)  160
    d)  172


    4).PNLJ : IGEC :: VTRP : ?
    a)  OMKI
    b)  RSTU
    c)  QSRC
    d)  RPOM


    5).123 : 4 :: 726 : ?
    a)  23
    b)  26
    c)  14
    d)  12


    6).Writer : Pen :: ?
    a)  Needle : Tailor
    b)  Artist : Brush
    c)  Painter : Canvas
    d)  Teacher : Class


    7).LOM : NMK : PKI : ?
    a)  RIH
    b)  SHG
    c)  RIG
    d)  RHG


    8).5 : 30 :: 8 : ?
    a)  14
    b)  50
    c)  69
    d)  80


    9).Illiteracy : Education :: Drought : ?
    a)  Well
    b)  Rain
    c)  Dam
    d)  River


    10).Procession : Route :: Earth : ?
    a)  Space
    b)  Sun
    c)  Orbit
    d)  Highway


    Answers:
    1). c) 2). c) 3). c) 4). a) 5). d) 6). b) 7). c) 8). c) 9). b) 10). c)
    Online Mock Tests 2019: