Railway Exam Reasoning –Letter Series

    Railway Exam Reasoning –Coding Decoding
    Railway Exam Reasoning –Letter Series Set-3:
    Dear Readers, Here we have given from Reasoning Questions for Railway Exam 2016. Candidates those who are all preparing for these exams can use this material.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

    Directions (1-4): Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?

    1)._OPQ_, N_PQ, NO_Q, NOP_
    a)  ONQP
    b)  NOQP
    c)  NOPQ
    d)  PQNO


    2)._cb_cab_baca_cba_ab
    a)  cabcb
    b)  abccb
    c)  bacbc
    d)  bcaba


    3)._bc c _a abc _ba ab_
    a)  acbc
    b)  abac
    c)  abcc
    d)  acac


    4).an_nn_ana_na_nan_a
    a)  annan
    b)  aanan
    c)  nanna
    d)  naana


    Direction(5-7): In this questions, a series is given with the term missing. Choose the correct alternative to complete the series.

    5).XYZCBAUVWFE ? ?
    a)  DR
    b)  RS
    c)  DS
    d)  MN


    6).ACE, BDF, CEG,  ?
    a)  CED
    b)  DFH
    c)  DEM
    d)  HED


    7).MNOABCPQRDEFST  ?  ?
    a)  GK
    b)  UV
    c)  GH
    d)  UG


    8).Which one set of letters when sequentially placed at the gaps in the given letter series shall complete it?
    a_b_a_ _n_bb_abbn
    a)  abnabb
    b)  bnbban
    c)  bnbbna
    d)  babban


    Directions (9-11): Find the missing term from the given responses.

    9).AGMSY, CIOUA, EKQWC, __?__, IOUAG, KQWCI
    a)  GMSYE
    b)  FMSYE
    c)  GNSYD
    d)  FMYES


    10).25-K-8, 23-I-11, 21-G-14, 19-E-17,  ?
    a)  17-F-19
    b)  19-C-17
    c)  17-C-20
    d)  20-D-17


    11).AMV, FQX, KUZ,  ?
    a)  PYB
    b)  OXA
    c)  NYB
    d)  MYB


    Answers:
    1).c)  2).c)  3).c)  4).b)  5).a)  6).b)  7).d)  8).b)  9).a)  10).c)   11).a) 

    For more Railway Reasoning Questions –Click Here

    / 5. Reviews