Reasoning Questions (Inequality) for IBPS Clerk Mains

    Reasoning Questions (Syllogism)
    Reasoning Questions (Inequality) for IBPS Clerk Mains:
    Dear Readers, Important Practice Reasoning Questions for Upcoming IBPS Clerk V Mains Exam was given here with Explanations. Aspirants those who are preparing for the examination can use this.













    a)   Only either I or II is true
    b)   Only II and IV are true
    c)   Only III is true
    d)   All are true
    e)   None is true














    a)   Only III and IV are true
    b)   Only I is true
    c)   Only II is true
    d)   All are true
    e)   None of these

     

    a)   Only III is true
    b)   Only I, II and IV are true
    c)   Only IV is true
    d)   All are true
    e)   None of these













    a)   Only III and IV are true
    b)   None is true
    c)   Only II and III are true
    d)   Only I, II and III are true
    e)   None of these


     

    a)   Only II and IV are true
    b)   Only I is true
    c)   Only II and IV are true
    d)   Only I, II and III are true
    e)   None of these







    a)   Either conclusion I or II is true
    b)   Neither conclusion I nor conclusion II is true
    c)   Only conclusion II is true
    d)   Only conclusion I is true
    e)   Both conclusions I and II are true








    a)   Neither conclusion I or II is true
    b)   Only conclusion II is true
    c)   Only conclusion I is true
    d)   Either conclusion I or II is true
    e)   Both conclusions I and II are true








    a)   Only conclusion I is true
    b)   Both conclusions I and II are true
    c)   Either conclusion I or II is true
    d)   Neither conclusion I nor conclusion II is true
    e)   Only conclusion II is true








    a)   Only conclusion I is true
    b)   Both conclusions I and II are true
    c)   Either conclusion I or II is true
    d)   Neither conclusion I nor conclusion II is true
    e)   Only conclusion II is true








    a)   Only conclusion II is true
    b)   Only conclusion I is true
    c)   Neither conclusion I nor conclusion II is true
    d)   Either conclusion I or II is true
    e)   Both conclusions I and II are true

     

    a)   Either conclusion I or II is true
    b)   Only conclusion II is true
    c)   Neither conclusion I nor conclusion II is true
    d)   Only conclusion I is true
    e)   Both conclusions I and II are true

    Answers:                         

    1). a) 2). b) 3). b) 4). e) 5). d) 6). e) 7). b) 8). a) 9). a) 10). d) 11).c)

    For More Reasoning Questions – Click Here

    Online Mock Tests 2019: