RRB ALP 2018 Practice Test Papers | Arithmetic Questions (Day-45)

Dear Aspirants, Here we have given the Important RRB ALP & Technicians Exam 2018 Practice Test Papers. Candidates those who are preparing for RRB ALP 2018 can practice these Arithmetic Questions to get more confidence to Crack RRB 2018 Examination.

[WpProQuiz 2581]

Click “Start Quiz” to attend these Questions and view Explanation

  1. Arvind can do a piece of work in 15 days. Gokul can do a piece of work in 30 days. The whole work completed by both of them in how many days?
  1. 5 days
  2. 10 days
  3. 12 days
  4. 15 days
  1. The value of 350% of 700 + 500% of 450 = ?
  1. 4900
  2. 4800
  3. 4700
  4. 4600
  1. Find the value of 24510÷129÷19
  1. 12
  2. 10
  3. 13
  4. 14
  1. A travel bag with measures 40 cm × 24 cm × 12 cm is to be covered with a tarpaulin cloth. How manymetres of tarpaulin of width 90 cm is required to cover 100 such travel bags?
  1. 42.30 m
  2. 32.80 m
  3. 32.40 m
  4. 18.90 m
  1. Find the value of

Sin 60°cos 30°+ Sin 30°cos 60°

  1. 1
  2. -1
  3. 0
  4. 2
  1. Present ages of Akash and Baskar are in the ratio of 5 : 4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11 : 9 respectively. What is Baskar’s present age in years?
  1. 24
  2. 27
  3. 40
  4. 48
  1. A train of length 350meter is running at a speed of 120 kmph. In what time, it will pass a man who is running at 6kmph in the direction opposite to that in which the train is going?
  1. 6 sec
  2. 10 sec
  3. 12 sec
  4. 8 sec
  1. The least number which is to be added to make 7399 a perfect square is
  1. 170
  2. 151
  3. 27
  4. 0
  1. What is the median of the following data?

1, 9, 8, 6, 10, 15, 17         

  1. 1
  2. 9
  3. 8
  4. 15
  1. If each of the dimensions of a rectangle is increased by 200%, then the area is increased by :
  1. 300%
  2. 200%
  3. 800%
  4. 600%

Answers:

1.Answer: B

Per day work of Arvind = 1/15

Per day work of Gokul = 1/30

Per day work of Arvind + Gokul= 1/15 + 1/30 = 3/30 = 1/10

The whole work completed in 10 days

2.Answer: C

350/100*700= 2450

500/100* 450= 2250

2450+2250 = 4700

3.Answer: B

 

 

4.Answer: C

Surface Area of Cuboid = 2(lb + lh + bh)

= 2 (40 x 24 + 40 x 12 + 24 x 12)

= 2(960 + 480 + 288)

= 2 x 1458 =  2916

Hence, Surface Area of 100 suitcases = 291600 sqcms

Required tarpaulin will have same area = Area/ Width

= 291600/ 90 = 3240 cm=3240/100 m=32.40 m

5.Answer: A

6.Answer: A

Let the ages of Akash and Baskar be5x and 4x respectively.

(5x+3)/(4x+3)=11/9

X=6

Age Of Baskar= 6*4=24

7.Answer: B

 

 

 

 

8.Answer: A

7569 is a square value of 87

7569- 7399 = 170

170 is the least number is to added to make 7399 a perfect square.

9.Answer: B

1, 9, 8, 6, 10, 15, 17

1,6,8,9,10,15,17

Median = 9

10.Answer: c

Area of rectangle = L × B = LB

Increasing 200% means length and breadth of rectangle becomes three times.

New area of rectangle = 3L × 3B = 9 LB

Thus, area is increased by 800%.

 

RRB ALP 2018 – “All in One” Study Materials and Practice Sets

0 0 votes
Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments