SBI Clerk 2016- Practice Aptitude Questions (Simplification)

SBI Clerk Prelims 2016- Practice Aptitude Questions (Data Interpretation)
SBI Clerk 2016- Practice Aptitude Questions (Simplification) Set-60:
Dear Readers, Important Practice Aptitude Questions with solution for Upcoming SBI Clerk Exam, candidates those who are preparing for those exams can use this practice questions.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now

Directions (01 to 10): What should come in place of the question mark (?) in the following questions?

1).18 (2 /3) + 7 (1/2) = ?
a)  26 (1/3)
b)  19 (1/2)
c)  26 (1/6)
d)  25 (2/3)
e)  None of these

2).(38)2 + (63)2+(?)2 = 6089
a)  26
b)  24
c)  28
d)  32
e)  None of these

3).-224 + (-314) ×(-9) = ?
a)  -547
b)  2602
c)  +547
d)  -2602
e)  None of these

4).(?)2 ÷ 4 + √(1521) = 1063
a)  62
b)  68
c)  58
d)  66
e)  None of these

5).6, 13, 28, 59, ?, 249
a)  124
b)  122
c)  120
d)  118
e)  None of these

6).8.7 + 6.2 × 7.5 = ?
a)  55.04
b)  55.02
c)  66.48
d)  104.02
e)  None of these

7).64344 + 5239 + 4423 + 123 = ?
a)  74126
b)  74223
c)  74129
d)  75624
e)  None of these

8).749 × 463 =?
a)  346757
b)  346847
c)  345847
d)  345767
e)  None of these

9).(608.40 × ?) ÷ 225 + 37 = 375
a)  115
b)  135
c)  130
d)  124
e)  None of these

10).12.25 × 7.2 + 84.33 =?
a)  182.51
b)  177.44
c)  174.33
d)  172.53
e)  None of these

Answers:          

1). c) 2). a) 3). b) 4). e) 5). b) 6). e) 7). c) 8). e) 9). e)  10). d)

Solution:
1).  (56 / 3) + (15 / 2) = (112 + 45) / 6 = 157 / 6 = 26 (1 / 6)
Answer: c)

2).?2 = 6089 – 1444 – 3969 = 676
? = 26
Answer: a)

3).– 224 + 2826 = 2602
Answer: b)

4).(?2 / 4) + √(154) = 1063
?2= (1063 – 39) × 4 = 4096
? = 64
Answer: e)

5).6 × 2 + 1 = 13
13 × 2 + 2 = 28
28 × 2 + 3 = 59
59 × 2 + 4 = 122
122 × 2 + 5 = 249
Answer: b)

6).55.2
Answer: e)

7).
Answer: c)

8).  346787
Answer: e)

9).[(608.40 × ?) / 225] + 37 = 375
? = 125
Answer: e)

10).

Answer: d)

 



More Practice Aptitude Questions for SBI Clerk –Click Here  

/ 5. Reviews