SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-11

    Important Computer Questions Set-11
    SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-11:
    The List of Important Expected Computer Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Which of the following menu has to be selected to print a document?
    a)   Tools
    b)   Edit
    c)   File
    d)   Special
    e)   None of these


    2).The user which assigns to a document is called as_________.
    a)   Filename
    b)   data
    c)   record
    d)   program
    e)   None of These


    3).If you need to send letters to the people regularly, which type of program would you use to create the letters?
    a)   Utility software
    b)   Hardware
    c)   System Software
    d)   Application Software
    e)   None of these


    4). In a computer mouse and keyboard are used to give ________.
    a)   Instructions
    b)   Insert
    c)   Guidance
    d)   Input
    e)   None of these


    5).Which of the following is used to save the data permanently?
    a)   CPU
    b)   ROM
    c)   RAM
    d)   Printer
    e)   None of these


    6).Among the following statement which is not true about computer files?
    a)   Every file has a filename
    b)   Files usually contain data
    c)   A file extension is established by the user to indicate the file’s contents
    d)   They are collections of data saved to a storage medium
    e)   None of these


    7).Which among the following is optional memory to run the computer system?
    a)   ROM
    b)   RAM
    c)   Cache
    d)   Secondary Memory
    e)   RAM and ROM

    8).__________ is a translator program which was used in Assembly Language.
    a)   Interpreter
    b)   Compiler
    c)   Translator
    d)   Translation
    e)   Assembler

    9).Which program is used to controls the various computer parts and allows the user to interact with the computer?
    a)   Database program
    b)   Operating system
    c)   Database program
    d)   Word processing software
    e)   None of these


    10).In Microsoft office Excel document, each cell is referred to by its cell address, which is called as__________.
    a)   Cell’s column label and worksheet tab name
    b)   Cell’s row and column labels
    c)   Cell’s column label
    d)   Cell’s row and column labels
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). c)   2). a)   3). d)   4). d)   5). b)   6). c)   7). c)   8). e)   9). b)   10). d)

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: