SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-12

    Important Computer Questions Set-12
    SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-12:
    The List of Important Expected Computer Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).What is the Shortcut Key to hide the entire row in the MS Excel?
    a)   Ctrl + X
    b)   Ctrl + 9
    c)   Ctrl + –
    d)   Ctrl + 2
    e)   Ctrl + R


    2).Which of the following component is used to make Third Generation Computers?
    a)   Bio Chips
    b)   Vacuum Tubes
    c)   Integrated Circuits
    d)   Transistors
    e)   Discrete Components


    3).Unsolicited email is also called as___________.
    a)   Usenet
    b)   Spam
    c)   Newsgroup
    d)   Backbone
    e)   Flaming


    4).which among the following software applications is used for performing numerical and statistical calculations?
    a)   Graphic Package
    b)   Document Processor
    c)   Data Base
    d)   Spread Sheet
    e)   None of these


    5).A ________ is approximately a million bytes
    a)   Tera byte
    b)   Giga byte
    c)   Mega byte
    d)   Kilo byte
    e)   None of these


    6).’DOS’ floppy disk does not have__________.
    a)   A root directory
    b)   A file allocation table
    c)   A boot record
    d)   Virtual Memory
    e)   None of these


    7).Which of the following terms is associated with Internet/ Email?
    a)   Pie- chart
    b)   Slide Presentation
    c)   Bookmark
    d)   Plotter
    e)   None of these


    8). The OS, software and data the computer is currently using are stored in_______?
    a)   Scanner
    b)   PCI
    c)   RAM
    d)   AGP
    e)   None of these


    9).What is the shortcut key to go to last line in the document?
    a)   Ctrl + L
    b)   Ctrl + Last
    c)   Ctrl + End
    d)   Ctrl + Down Arrow
    e)   None of these


    10).Among the following which is not a computer language?
    a)   FORTRAN
    b)   COBOL
    c)   LOTUS
    d)   BASIC
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). b)   4). d)   5). c)   6). d)   7). c)   8). c)   9). c)   10). c)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews