SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-13

    Important Computer Questions Set-13
    SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-13:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).In the term ALU, ‘L’ stands for________.
    a)   Logic
    b)   List
    c)   Locator
    d)   Login
    e)   Lock


    2).Among the following which is the global address of documents and other resources on the World Wide Web?
    a)   Hyperlink
    b)   URL
    c)   Anchor
    d)   Reference
    e)   Header


    3).A power management mode in which the current state of the system is saved to the hard drive, and the system power downs is known as________.
    a)   Lock
    b)   Log off
    c)   Hibernate
    d)   Switch
    e)   Green Button


    4).Name the malicious computer program that is capable of creating a backdoor on your computer?
    a)   Firewall
    b)   Worm
    c)   Virus
    d)   Trojan Horse
    e)   Bug


    5).A combination of software and hardware, in which data or programmes are pre-recorded on them is called______.
    a)   Firmware
    b)   Malware
    c)   Directory
    d)   Anti-spam programme
    e)   Webcrawler


    6).Where was the icons of the currently running programmes are displayed?
    a)   Menu Bar
    b)   Title Bar
    c)   Status Bar
    d)   Tools Bar
    e)   None of these


    7).Which of the following command is used to save an existing document with a new name?
    a)   Retype the content and save in the new name
    b)   Use ‘Rename’ command
    c)   Use ‘Save as’ command
    d)   Use ‘Convert’ command
    e)   None of these


    8).A special, high-speed storage area within the CPU in which all data must be represented before it can be processed is called?
    a)   BIOS
    b)   Cache
    c)   RAM
    d)   Register
    e)   None of these


    9).In the windows operating system, the delete command_______.
    a)   Transfers the files to a specified folder
    b)   Puts the files to the recycle bin
    c)   Deletes the files permanently
    d)   Transfers the files from the drive to the removable drive
    e)   None of these


    10).All the stored information in a computer must be in_______.
    a)   A file
    b)   A programme
    c)   On hard disk
    d)   On RAM
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). c)   4). d)   5). a)   6). b)   7). c)   8). d)   9). b)   10). a)

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: