SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-14

    Important Computer Questions Set-14
    SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-14:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known as________.
    a)   Word art
    b)   Font effects
    c)   Font styles
    d)   Text effects
    e)   None of these


    2).Among the following which is not available in Font Spacing?
    a)   Expanded
    b)   Normal
    c)   Loosely
    d)   Condensed
    e)   None of these


    3).Shimmer, Sparkle text, blinking background are known as________.
    a)   Word art
    b)   Font style
    c)   Font effects
    d)   Text effects


    4).If you begin typing an entry into a cell and then realize that you don’t want your entry placed into a call, you have to _______.
    a)   Press Esc
    b)   Press erase key
    c)   Press the edit formula button
    d)   Press enter button
    e)   None of these


    5).What is Bold, Italic and Regular?
    a)   Word art
    b)   Font style
    c)   Font effect
    d)   Text effect
    e)   None of these


    6).Among the following which will not cut the information?
    a)   Selecting edit>cut from the menu
    b)   Clicking the cut button on the standard
    c)   Pressing Ctrl+c
    d)   Pressing Ctrl+x
    e)   None of these


    7).Computer connected to the LAN can________.
    a)   Run faster
    b)   Go online
    c)   Email
    d)   Share information and / or share peripheral equipment
    e)   None of these


    8).A self replicating program, similar to a virus which was taken from a 1970s science fiction novel by John Bruner entitle the shockwave Rider is_______.
    a)   Bug
    b)   Vice
    c)   Worm
    d)   Lice
    e)   None of these


    9).Unwanted repetitious messages, such as unsolicited bulk email is known as______.
    a)   Spam
    b)   Trash
    c)   Courier
    d)   Bulk email
    e)   None of these


    10).COBOL is widely used in_______ applications.
    a)   Mathematical
    b)   Commercial
    c)   Scientific
    d)   Space
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). d)   4). a)   5). b)   6). c)   7). d)   8). c)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: