SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-15

    Important Computer Questions Set-15\
    SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-15:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).VDU is also called as______.
    a)   Monitor
    b)   Screen
    c)   Printer
    d)   Both a) and b)
    e)   None of these


    2).Which of the following software is used to track the billing accounts?
    a)   Web Authoring
    b)   Word Processing
    c)   Spreadsheet
    d)   Electronic Publishing
    e)   None of these


    3).Which of the following statement is correct?
    a)   1 kb= 1024 bytes
    b)   1 kb= 1000 bytes
    c)   1 kb= 1078 bytes
    d)   1 kb= 1092 bytes
    e)   None of these


    4).Which among the following is not a computer language?
    a)   C
    b)   BASIC
    c)   JAVA
    d)   C++
    e)   Microsoft


    5).Which of the following is correct definition for “Digital Divide”?
    a)   Gap between people having access to broadband and narrowband internet
    b)   Gap between people having access to internet / IT and no internet /IT
    c)   Gap between people having access to mobile and internet access
    d)   Gap between the people having an email account and no email account
    e)   None of these


    6).Now a day’s Vishing has become a criminal practice of using social engineering over which of the following?
    a)   Cyber cafes
    b)   Mobile Phones
    c)   Social Networking Sites
    d)   E-mails
    e)   None of these


    7).W3C stands for_______.
    a)   World Wide Web Consortium
    b)   World Wide Web Center
    c)   World Wide Web Community
    d)   World Wide Web Company
    e)   None of these


    8).In MICR Code Line Structure, what does the first three digits represents among the nine digits?
    a)   City
    b)   Account Type
    c)   Branch
    d)   Bank
    e)   None of these


    9).Most of the internet banking sites provides which among the following features to reduce the risk of keystroke logging for the password entry?
    a)   Virtual Keyboard
    b)   Dasher
    c)   Touch screen
    d)   Finger Touching
    e)   None of these


    10).For the process of fast data transmission, ADSL data communications technology uses which of the following features?
    a)   Wireless Modem
    b)   Sockets
    c)   Copper Telephone Lines
    d)   Voice Band Modem
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). a)   4). e)   5). b)   6). b)   7). a)   8). a)   9). a)   10). c)

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: