SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-16

    Important Computer Questions Set-16
    SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-16:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Reusable optical storage will typically have the acronym _________.
    a)   DVD
    b)   ROM
    c)   CD
    d)   RW
    e)   None of these


    2).Which is processed by the computer into information?
    a)   Data
    b)   Pictures
    c)   Alphabets
    d)   Numbers
    e)   None of these


    3).____________ is not a means of personal communication on the Internet?
    a)   Electronic mail
    b)   Chat
    c)   Instanotes
    d)   Instant messaging
    e)   None of these


    4).What is the overall term for creating, editing, formatting, storing, retrieving and printing a text document?
    a)   Word processing
    b)   Web design
    c)   Spreadsheet design
    d)   Presentation generation
    e)   Database management


    5)._____________ is a Window utility program that locates and eliminates unnecessary fragments and rearrange and eliminates unnecessary fragments and rearranges files and unused disk space to optimize operations.
    a)   Restore
    b)   Backup
    c)   Disk Defragmenter
    d)   Disk Cleanup
    e)   Disk Restorer


    6). Which among the following refers to too much electricity and may cause a voltage surge?
    a)   Splash
    b)   Virus
    c)   Spike
    d)   Shock
    e)   Anomaly


    7).A Web ________ consists of one or more Web pages located on a Web server?
    a)   story
    b)   site
    c)   template
    d)   hub
    e)   None of these


    8).A set of program instructions that can attach itself to a file, reproduce it and spread to other files is called computer _________.
    a)   Trojan horse
    b)   virus
    c)   phishing scam
    d)   worm
    e)   None of these


    9).How is it possible that both programs and data can be stored in the same floppy disk?
    a)   Floppy disks are better than CDs
    b)   Floppy disks can only store date, not programs
    c)   Programs and data are both software and both can be stored in any memory device
    d)   A floppy disk has to be formatted for one of for the other
    e)   A floppy disk has two sides, one for data and one for programs.


    10).Embedded system means ___________
    a)   A computer that is part of a large computer
    b)   A program that is permanent part of a computer
    c)   A program that comes wrapped in a box
    d)   A computer system with a dedicated function within a large mechanical or electrical system
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). c)   4). a)   5). c)   6). c)   7). b)   8). b)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:

    / 5. Reviews