SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-18:

    SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions
    SBI PO Exam 2015- Important Computer Questions Set-18:
    The List of Important Expected Computer Knowledge Questions for Upcoming SBI PO/Clerk and IBPS Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1). The right click options of the mouse is NOT used in which of the following?
    a)   To copy selected text into the clipboard.
    b)   To rename file.
    c)   To cut the selected text
    d)   To access properties of an object.
    e)   None of these.


    2). ___________is the process of dividing the disk into tracks and sectors?
    a)   Tracking
    b)   Formatting
    c)   Crashing
    d)   Allotting
    e)   None of these.


    3). A Place in a computer system where data and program are temporarily stored is called?
    a)   Paste
    b)   Open
    c)   Memory
    d)   Pocket
    e)   None of these


    4). Correcting errors in a program is referred to as?
    a)   Debugging
    b)   Bugging
    c)   Rectifying
    d)   Modifying
    e)   None of these


    5). Graphic diagrams are used to represent multiple perspectives of a system which includes
    a)   Use-case, class and state diagrams.
    b)   State, interaction and derivative diagrams.
    c)   Interaction, relationship and class diagrams.
    d)   Deployment, relationship and use-case diagrams.
    e)   None of these.


    6). which is the best view for representing your thoughts as presentation on a computer?
    a)   Outline view
    b)   Notes page view
    c)   Slide sorter view
    d)   Slide view
    e)   None of these


    7). What does SMPS stands for?
    a)   Switched mode power supply
    b)   Single mode power supply
    c)   Simple mode power supply
    d)   Synchronous mode power supply
    e)   None of these


    8). RSA is
    a)   Symmetric cryptosystem
    b)   Digital signature
    c)   Asymmetric cryptosystem
    d)   Block Cypher
    e)   None of these


    9). __________hardware technology was used by fifth generation computers?
    a)   Transistors
    b)   Valves
    c)   ICS
    d)   ULSI
    e)   VLSI


    10). For each instruction in program memory the CPU goes through a-
    a)   Decode-fetch-execute sequence
    b)   Fetch-decode-execute sequence
    c)   Fetch-execute-decode sequence
    d)   Execute-store-decode sequence
    e)   Fetch-store-decode sequence

    Answers:
    1). e)   2). b)   3). c)   4). a)   5). a)   6). a)   7). a)   8). b)   9). d)   10). b)


    Online Mock Tests 2019: