SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-32

    SBI PO Exam 2015- GK Quiz Set-32
    SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-32:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).PM Narendra Modi, has interacted with eminent economists at NITI Aayog on February 6, 2015, this was the Prime Minister’s ___________ visit to NITI Aayog
    a)   first
    b)   fifth
    c)   second
    d)   third
    e)   fourth


    2).Which country’s president has been appointed as the new Chairman of the 54-nation African Union?
    a)   Libya
    b)   Ghana
    c)   Zimbabwe
    d)   Egypt
    e)   Algeria


    3).Chief Minister of ________ has inaugurated the 18th National Conference on e-Governance.
    a)   Gujarat
    b)   Haryana
    c)   Rajasthan
    d)   Madhya Pradesh
    e)   Maharashtra


    4).Miss __________ Paulina Vega was crowned as the Miss Universe 2014. She was crowned at the final of 63rd edition of Miss Universe held in Miami, (USA) on January 25, 2015?
    a)   Colombia
    b)   Jamaica
    c)   Ukraine
    d)   Indonesia
    e)   Switzerland


    5).“National Voters’ Day” is observed on________.
    a)   26th January
    b)   25th January
    c)   24th January
    d)   28th January
    e)   27th January


    6).Which is the first bank in Asia and second in the world to offer a Twitter-based fund transfer service?
    a)   ICICI
    b)   Citi Bank
    c)   Axis
    d)   HSBC
    e)   HDFC


    7).Which is the first indigenously built Light Combat Aircraft (LCA) of India.
    a)   Mig-2015
    b)   Tejas
    c)   Rajhans
    d)   Tivra
    e)   None of these


    8).An agreement has signed between Bharatiya Mahila and Hindustan Unilever Limited (HUL) arm Lakme Salons to bring easy financing options to fuel___________.
    a)   Women company
    b)   Social entrepreneurship
    c)   Women entrepreneurship
    d)   Business
    e)   None of these


    9).The RBI constituted a high-powered panel to re-examine and recommend appropriate set of which terms for the urban cooperative banking sector?
    a)   licensing
    b)   size
    c)   conversion
    d)   businesses
    e)   All of these


    10). which of the following issue has been discussed during the two-day 18th National Conference other interactive sessions?
    a)   Use of Mobile Platform rapidly expanding access
    b)   Integrated Service Delivery – Standards and Interoperability
    c)   E-Governance Leaders as Change Agents
    d)   Accountable Governance through Social Media and Citizen Engagement
    e)   All of the above

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). a)   4). a)   5). b)   6). a)   7). b)   8). c)   9). e)   10). e)

    / 5. Reviews