SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-34

    SBI PO Exam 2015 GK Questions Set-34
    SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-34:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following country declared itself Ebola – free on November 16, 2104, after a three-month outbreak?
    a)   Egypt
    b)   Ethiopia
    c)   Nigeria
    d)   Congo
    e)   None of these


    2).Which Indian shuttler has won the women’s singles title of Macau Open Grand Prix Badminton Tournament 2014 on November 30, 2014?
    a)   PV Sindhu
    b)   Ritu Rani
    c)   Saina Nehwal
    d)   Jwala Gutta
    e)   None of these


    3).Steve Waugh (Australia) and ___________ (India) were inducted as the latest honorees in the ‘Bradman Hall of Fame’ in October, 2014.
    a)   Sachin Tendulkar
    b)   Saurav Ganguly
    c)   Rahul Dravid
    d)    Virendra Sehwag
    e)   None of these


    4).Just Virender Singh was sworn-in as the new Chief Justice of Jharkhand High Court on November 1, 2014. Earlier, he was the acting Chief Justice of________.
    a)   Delhi High Court
    b)   Calcutta High Court
    c)   J& K High Court
    d)   Allahabad High Court
    e)   None of these


    5).45th International Film Festival of India (IFFI) was held in Goa from November 20-3-, 2014. Who was awarded with ‘Centenary Award for Film Personality of the Year’ during the festival?
    a)   Salman Khan
    b)   Arina Rodriguez
    c)   Rajnikanth
    d)   Amitabh Bachchan
    e)   None of these


    6).Travor Bull was appointed as the Chief Minister Officer and Managing Director of Aviva India Life Insurance Limited on December 26, 2014. Aviva India is a joint venture between Dabur India and Aviva Plc of_______.
    a)   The UK
    b)   Singapore
    c)   Germany
    d)   The USA
    e)   None of these


    7).India recently got its first Scuba Diving Centre, at _______.
    a)   Kokan (Maharashtra)
    b)   Goa
    c)   Port Blair (Andaman-Nicobar Islands)
    d)   Puri (Odisha)
    e)   None of these


    8).Wildlife Crime Control Bureau (WCCB) is an agency that monitors the reports of crime in wildlife and environment. WCCB is associated with which of the following organization?
    a)   Bachao, and NGO
    b)   WWF
    c)   Ministry of Environment and Forests
    d)   UNEP
    e)   None of these


    9).Who is the founder of Banaras Hindu University in 1916?
    a)   Madan Mohan Malaviya
    b)   Dr. Prafulla Chandra Roy
    c)   CV Raman
    d)   Annie Besant
    e)   None of these


    10).Which Central American country recently launched the construction work of a new canal linking the Atlantic and Pacific Oceans?
    a)   Nicaragua
    b)   Honduras
    c)   EI Salvador
    d)   Panama
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). a)   3). a)   4). c)   5). c)   6). a)   7). a)   8). c)   9). a)   10). a)

    / 5. Reviews