SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-35

    SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-35:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.


    1).The newly formed joint venture full service airlines, Vistara, has been made by Singapore Airlines (SIA) and which of the following Indian partner?
    a)   Tata Sons
    b)   Reliance Industries
    c)   Indian Airlines
    d)   Jet Airways
    e)   None of these


    2). TVS company Chairman Venu Srinivasan was conferred the title of honorary citizen of Busan which was located in______.
    a)   North Korea
    b)   China
    c)   South Korea
    d)   Japan
    e)   None of these


    3).SoftBank Corporation on December 16, 2014 announced its third investment of Rs. 570 crore in Housing.com, a Mumbai based real estate search portal. The internet giant is headquartered in _______.
    a)   Japan
    b)   Singapore
    c)   Germany
    d)   The USA
    e)   None of these


    4).Which of the following city Municipal Corporation has collaborated with Microsoft India to transform into a small city?
    a)   Surat
    b)   Varanasi
    c)   Pune
    d)   Patna
    e)   None of these


    5).Indian men’s Kabaddi team defeated Pakistan in the final to win the Kabaddi World Cup 2014 title on December 20, 2014 in Jalandhar, Which of the following country has won the women’s title?
    a)   India
    b)   New Zealand
    c)   Australia
    d)   Pakistan
    e)   None of these


    6).Tashi Malik and Nungshi Malik from Uttarkhand became the first ever siblings to scale seven tallest peaks in seven continents. The duo achieved the feat by successfully climbing the highest peak in Antarctica on December 16, 2014. What is the name of the peak?
    a)   Mount Vinson Massif
    b)   Mount Aconcagua
    c)   Mount MicKinley
    d)   Mount Elbrus
    e)   None of these


    7).Time magazine announced its Person of the Year for 2014; Ebola Fighters collectively were named as this year’s Person of the year. Who was named as the person of the year in 2013?
    a)   Barack Obama (President of the United States)
    b)   Pope Francis (Leader of the Catholic Church)
    c)   Hassan Rouhani (President of Iran)
    d)   Barack Obama (President of the United States)
    e)   None of these


    8).Andhra Pradesh government has signed a MoU with ______to prepare a master plan and develop a world-class capital city?
    a)   Philippines
    b)   Japan
    c)   Singapore
    d)   Sri Lanka
    e)   None of these


    9).Who is the former Supreme Court Judge, who was chosen as the next Chairperson of Press Council of India (PCI) on November 24, 2014?
    a)   Deepak Gupta
    b)   Sunil Manohar
    c)   Anoop Mishra
    d)   CK Prasad
    e)   None of these


    10).Who is the author of the book- “Your Dreams are Mine Now”
    a)   J L Nehru
    b)   Sadruddin Hashwani
    c)   Ravinder Singh
    d)   Madhav Khosla
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). a)   4). a)   5). a)   6). a)   7). b)   8). c)   9). d)   10). c)
    Online Mock Tests 2019: