SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-36

    Important General Awareness Questions Set-36
    SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-36:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Which of the following state has awarded with the 10th National Award for excellent work in Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Act (MGNREGA), 2005?
    a)   Madhya Pradesh
    b)   Uttar Pradesh
    c)   Bihar
    d)   Manipur
    e)   Rajasthan


    2).Sukanya Samridhi Yojana under Beti Bachao Beti Padhao campaign began in which district of Uttar Pradesh?
    a)   Jaunpur
    b)   Jhansi
    c)   Sitapur
    d)   Lakhimpur Khiri
    e)   Lucknow


    3).Who is the new head of the UN inquiry into Gaza war?
    a)   Amal Alamuddin
    b)   William Schabas
    c)   Mary McGowan Davis
    d)   Joachmin Ruecker
    e)   None of these


    4).Turkey has signed a deal with _____ to train Syrian rebels.
    a)   Israel
    b)   Russia
    c)   Australia
    d)   USA
    e)   The UK


    5).___________ has launched the first digital Bank ‘Pockets’, on a mobile phone recently in India.
    a)   HSBC
    b)   HEFC
    c)   ICICI Bank
    d)   Axis Bank
    e)   None of these


    6). In Smartphone market which company became the first to reach a market value $710 billion?
    a)   Micromax
    b)   Apple
    c)   Samsung
    d)   Blackberry
    e)   None of these


    7).Indian Army signed a Memorandum of Understandings with __________ bank on the Defence Salary Package.
    a)   Syndicate Bank
    b)   Allahabad Bank
    c)   State Bank of India
    d)   Union Bank
    e)   Punjab National Bank

    8).First large – scale trials of two experimental vaccines against Ebola had done in which of the following African country?
    a)   Mali
    b)   Liberia
    c)   Guinea
    d)   Libya
    e)   Sierra Leone


    9).India successfully test – fired Prithvi – II surface-to-surface ballistic missile as part of a user trail conducted by the Strategic Force Command (SFC) from a test range at Chandipur in Odisha. What is its strike range?
    a)   350 km
    b)   100 km
    c)   550 km
    d)   450 km
    e)   250 km


    10).________________ had set a new world record on February 1, 2015 after marking her 106th month as world number one in the latest February Women’s Squash Association (WSA) list.
    a)   Susan Devoy
    b)   Rodney Matrin
    c)   David Evans
    d)   Datuk Nicol David
    e)   None of these



    Answers:                                 
    1). a)   2). a)   3). c)   4). d)   5). c)   6). b)   7). c)   8). b)   9). a)   10). d)

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: