SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-37

    Important General Awareness Questions Set-37
    SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-37:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Among the following which team has won the third Hero Hockey India League 2015?
    a)   Delhi Waveridefs
    b)   Ranchi Rays
    c)   Jaypee Punjab Warriors
    d)   Chennai Super Kings
    e)   None of these


    2).Who is the author of the book ‘Recasting India: How Entrepreneurship is Revolutionising the World’s Largest Democracy’ which was shortlisted for the US’ prestigious Hayek Prize?
    a)   Kalpana Saroj
    b)   Kiran Desai
    c)   Hindol Sengupta
    d)   Salman Rushdie
    e)   None of these


    3).Recently who has appointed as the United States Special Envoy and Coordinator for Strategic Counterterrorism Communications?
    a)   Rashad Hussain
    b)   Dalip Singh Saund
    c)   Bobby Jindal
    d)   Satya Nadella
    e)   None of these


    4).Who is the New Chief of Indian Space Research Organization’s (ISRO)?
    a)   G. Madhaban
    b)   Tapan Misra
    c)   AS Kiran Kumar
    d)   K. Radhakrishnan
    e)   None of these


    5).Rajinder Puri, veteran cartoonist, columnist and political activist died recently. He worked with which newspaper?
    a)   Indian Express
    b)   The Hindu
    c)   Times of Indi
    d)   Hindustan Times
    e)   None of these


    6).Kailash Satyarthi dedicated his Noble medal to the people of India by presenting it to___________.
    a)   President
    b)   Vice – President
    c)   Minister for Human Resource
    d)   Prime Minister
    e)   None of these


    7).Prime Minster Narendra Modi appointed Columbia University Professor Arvind Panagariya as the __________ of National Institution for Transforming India Aayog.
    a)   Chairman
    b)   Vice-Chairman
    c)   Member
    d)   Secretary
    e)   None of these


    8).Known Your Customer (KYC) guidelines for ___________ have been relaxed been relaxed by the Reserve Bank of India (RBI)?
    a)   Non – Banking Financial Companies
    b)   Commercial bank
    c)   Cooperate bank
    d)   SBI Associate
    e)   None of these


    9).What is the name of the integrated women safety mobile app which was launched by Union Government?
    a)   Sanskriti
    b)   Pareivaar
    c)   Himmat
    d)   Yatra
    e)   Aasthaa


    10).Who is the new Chief Minister of Jharkhand?
    a)   Madhu Koda
    b)   Shibu Sorean
    c)   Raghubar Das
    d)   Babulal Marandi
    e)   None of these



    Answers:                                 
    1). b)   2). c)   3). a)   4). b)   5). d)   6). a)   7). b)   8). a)   9). c)   10). c)



    People Also Visited:

    ·        Important GK Questions Set-1


    Online Mock Tests 2019: