SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-38

    Important General Awareness Questions Set-38
    SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-38:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).ZimaFest is a famous musical festival of India and ________.
    a)   Russia
    b)   Nepal
    c)   Bangladesh
    d)   Japan
    e)   None of these


    2).ICICI Bank launched the country’s first _____________.
    a)   Coral contactless credit cards
    b)   Expressions wave debit cards
    c)   Expressions contactless debit cards
    d)   Both (a) and a(b)
    e)   Both (b) and (c)


    3).The new panel of National Institution for Transforming India (NITI) Aayog will have_______.
    a)   Two Cabinet Minister as ex-officio members
    b)   Three part – time members from universities and research organisations on a rotational basis
    c)   Two Chief Executive Officer
    d)   Five full – time members from universities and research organisations on a rotational basis
    e)   No Vice – Chairperson


    4).Which is the correct statement about NABARD.
    a)   National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD) is an apex development bank in India
    b)   It was established on July 12, 1989 on the recommendations of Shivaraman Committee
    c)   NABARD headquarters based in Ahmadabad and other branches are all over the country
    d)   Both (a) and (b)
    e)   Both (b) and (c)


    5).The Reserve Bank of India (RBI) has imposed penalties on two Indian banks for violating_________.
    a)   Know Your Customer (KYC)
    b)   Anti – money laundering norms
    c)   Avoidance banking audit
    d)   Both (a) and (b)
    e)   Both (b) and (c)


    6).Indian playback singer Asha Bhosle received ‘The Lifetime Achievement Award’ at the prestigious 11th Dubai International Film Festival (DIFF). She has been awarded from ________ by the Indian government.
    a)   Padma Vibhushan
    b)   Dadasheb Phalke Award
    c)   National Award
    d)   All of these
    e)   Both (a) and (c)


    7).The government of India recently eased FDI rules in ___________ sector.
    a)   Tourism sector
    b)   Construction sector
    c)   IT sector
    d)   Mining sector
    e)   None of these


    8).International Day of Yoga was observed on_________.
    a)   September 23
    b)   July 21
    c)   June 21
    d)   March 21
    e)   December 22


    9).The 15th Indo – Russian Bilateral Annual Summit was held at _________.
    a)   New Delhi
    b)   Paris
    c)   Sochi
    d)   Moscow
    e)   St. Petersburg


    10).Who is the winner of the Miss World title for the year 2014?
    a)   Koyal Rana
    b)   Edina Kulcsar
    c)   Rolene Straus
    d)   Elizabeth Safrit
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). d)   4). a)   5). d)   6). d)   7). b)   8). c)   9). a)   10). c)


    People Also Visited:

    ·        Important GK Questions Set-1



    / 5. Reviews