SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-39

    Important General Awareness Questions Set-39
    SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-39:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).As per the notification issued by the Finance Ministry, the investment in Kisan Vikas Patra will earn ______________ of interest rate for 2015 – 16.
    a)   9%
    b)   8.7%
    c)   9.2%
    d)   10.2%
    e)   8.3%


    2).Among the following who has been crowned as the Femina Miss India 2015?
    a)   Afreen Racheal Vaz
    b)   Tanya Hope
    c)   Deeksha Kaushal
    d)   Vartika Singh
    e)   Aditi Arya


    3).Hannover Messe, 2015 one of the biggest industrial fairs in the world, was inaugurated on April 13 in ___________. India is the partner country of this year.
    a)   Japan
    b)   Germany
    c)   France
    d)   Spain
    e)   None of these


    4).Every bank branch is given a unique MICR code and this helps the RBI identify the bank branch and speed up the clearing process. The MICR code has how many digits in it?
    a)   Seven
    b)   Four
    c)   Five
    d)   Three
    e)   Nine


    5).The QIP is a capital – raising tool, primarily used in India and other parts of southern Asia. Here the QIP stands for__________.
    a)   Qualified Institutional Placement
    b)   Qualified Institutional Placement
    c)   Qualitative Institutional Placement
    d)   Quantitative Institutional Placement
    e)   None of these


    6).In which country, the President Abdrabbuh Mansour Hadi forced to flee as Houthi rebels advance toward the city?
    a)   Libya
    b)   Yemen
    c)   Syria
    d)   Iraq
    e)   None of these


    7).The health insurance business in India is regulated by ___________.
    a)   SEBI
    b)   IRDA of India
    c)   FMC
    d)   PFRDA
    e)   None of these


    8).The Insurance Australia Group has announced to raise its stake from 26% to 49% in the general insurance joint venture with which of the following bank?
    a)   ICICI
    b)   HDFC
    c)   Punjab National Bank
    d)   State Bank of India
    e)   None of these


    9).What is the India’s ranking on the new index compiled by the UN trade body UNCTAD for assessing the readiness of countries for electronic commerce?
    a)   92nd
    b)   75th
    c)   83rd
    d)   130th
    e)   63rd


    10).Who is a Present deputy governor of the RBI?
    a)   Subir Gokaran
    b)   Usha Thorat
    c)   Pratip Chaudhuri
    d)   SS Mundra
    e)   KC Chakrabarty


    Answers:                                 
    1). b)   2). e)   3). b)   4). e)   5). a)   6). b)   7). b)   8). d)   9). c)   10). d)

    People Also Visited:
    Online Mock Tests 2019: