SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-39

    Important General Awareness Questions Set-39
    SBI PO Exam 2015- Important General Awareness Questions Set-39:
    The List of Important Expected GK Questions for Upcoming Bank PO and Clerk Exams was given below. Candidates those who are preparing for the examinations can use these questions.

    1).Which committee has suggested single window clearance mechanism for green nods in its recommendation, appointed by the Ministry of Environment and Forests and Climate Change to review environmental laws?
    a)   Subramanium Committee
    b)   Mudgal Committee
    c)   Verma Committee
    d)   Kotharai Committee
    e)   None of these


    2).Who is the new Prime Minister of Mali, a West African nation?
    a)   Moussa Mara
    b)   Ibraham Boubacar Keita
    c)   Modibo Keita
    d)   Alpha Oumar Konare
    e)   None of these


    3).Who is the winner of the Brisbane International Tennis title in 2015?
    a)   Jimmy Connors
    b)   Ivan Lendl
    c)   Milos Raonic
    d)   Roger Federer
    e)   Andy Murray


    4).Which of the following country has launched online visa pilot programme for Indians recently?
    a)   South Africa
    b)   The UK
    c)   Australia
    d)   The USA
    e)   France


    5). Who is the winner of the FIFA Ballon d’Or award for 2014?
    a)   Requelme
    b)   Cristiano Ronaldo
    c)   Lionel Messi
    d)   Rodriguez
    e)   None of these


    6). At which ocean, India’s open water swimmer Bhakti Sharma has set a world record by swimming 1.4 miles in 52 mi in 1 temperature?
    a)   Atlantic
    b)   Antarctic
    c)   Arctic
    d)   Mediterranean
    e)   Pacific


    7).The eight edition of World Future Energy Summit (WFES) was held at ______.
    a)   Abu Dhabi
    b)   Ajman
    c)   Dubai
    d)   Umm ai-Quwain
    e)   None of these


    8).The Periyar Tiger Reserve bagged the National Tiger Conservation Authority (NTCA) biennial award recently. It is situated in _________.
    a)   Uttarkhand
    b)   Assam
    c)   Kerala
    d)   Gujarat
    e)   Andhra Pradesh


    9).What is used by the US scientists in taking the first step towards making safer Genetically Modified Organism (GMOs)?
    a)   Synthetic biology
    b)   Molecular biology
    c)   Marine biology
    d)   Conservation biology
    e)   None of these


    10).Who is the first woman to lead the ceremonial Guard of Honor at the Rashtrapati Bhawan?
    a)   Squadron Leader Sneha Shekhawat
    b)   Capt Divya Ajith
    c)   Lieutenant Commander Sandhya Chauhan
    d)   Wing Commander Pooja Thakur
    e)   None of the above

    Answers:                                 
    1). a)   2). c)   3). d)   4). c)   5). b)   6). b)   7). a)   8). c)   9). a)   10). d)


    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: