SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 13

    Important Marketing Questions- Set 13
    SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 13:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.


    1).Individuals and business organisations that buy finished goods and resell them to make a profit without changing the physical characteristics of the product as classified as _______________
    a)   Reseller markets
    b)   Open markets
    c)   Government markets
    d)   Producer markets
    e)   Institutional markets


    2).The Students Union is buying office equipment. For supplier, the Students Union is an example of ___________.
    a)   A government market
    b)   A consumer
    c)   A producer market
    d)   An institutional market
    e)   A reseller market


    3).Abbott’s Office Supplies buys furniture and cabinets from Craine Furniture and Craine buys paper, pens and folders from Abbott’s, the two firms are engaged in____.
    a)   Competitive bidding.
    b)   Tying agreements.
    c)   Cross – selling
    d)   Reciprocity.
    e)   Producer marketing.


    4).One of the disadvantages of reciprocity is that it can lead to which of the following?
    a)   Longer periods of negotiation
    b)   Higher promotional costs
    c)   More competitive firms entering the industry
    d)   Less than optimal purchases for the buyer
    e)   A price war


    5).Specification of a product relate to which of the following?
    a)   Physical characteristics and level of quality
    b)   Types of competitors offering a similar product
    c)   Financing available with the product
    d)   Types of service that are provided along with the product
    e)   None of these


    6).United Biscuits buys shortening from suppliers in the European Community. The buyer for the firm is MOST likely using which method of organizational buying?
    a)   Blind
    b)   Negotiation
    c)   Sampling
    d)   Inspection
    e)   Description


    7).The demand for many industrial products for which a price increase or decrease will not significantly affect the demand is called __________.
    a)   derived
    b)   inelastic
    c)   fluctuating
    d)   joint
    e)   None of these


    8).As it places its order for truck tyres with Michelin, South Side Industrial Supply realizes that it must also place an order for valve stems and balancing weights for the truck tyres. Here industrial products are characterized as having which demand.
    a)   Derived
    b)   Inelastic
    c)   Fluctuating
    d)   Joint
    e)   None of these


    9). Bob Roberts of Roberts Constructions is planning to buy a piece of earth – moving equipment. He would most likely base his purchase decision on ­­­______ of the alternative machines.
    a)   reputation
    b)   sampling
    c)   inspection
    d)   description
    e)   None of these


    10).When the requirements associated with a new – task purchase are changed the second or third time, this is called_______.
    a)   Modified rebuy purchase
    b)   Straight rebuy
    c)   Negotiated rebuy purchase
    d)   Contractual purchase
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). a)   2). d)   3). d)   4). d)   5). a)   6). c)   7). b)   8). d)   9). c)   10). a)
    People Also Visited:

    Click Here to know the New Syllabus and Detailed Syllabus of SBI PO Exam 2015


    Online Mock Tests 2019: