SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 14

    Important Marketing Questions- Set 14
    SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 14:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.


    1).Anderson Distribution Company management has purchased fifteen fork- lifts in three orders over the past two years. As it plans to place its next order for another five machines, management wonders if additional features may be needed due to expansion in the product lines it carries. For Anderson, what it represents a ______.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    a)   Repetitive purchase
    b)   Modified rebuy
    c)   New – task
    d)   Straight rebuy
    e)   None of these


    2).The group of people within an organisation who are involved in making organizational purchase decisions are referred to as ___________.
    a)   deciders
    b)   negotiators
    c)   the new-task team
    d)   purchasing agents
    e)   the buying centre


    3).Technical personnel who help develop the specifications and evaluate alternative products for possible use are known as __________.
    a)   buyers
    b)   influencers
    c)   deciders
    d)   gatekeepers
    e)   users


    4).A production operative at a cheese factory discovered that the slicing process could be speeded up if the machine had a certain type of arm attached. He consulted the supervision about purchasing one. The operative would be considered the ___________.
    a)   user
    b)   gatekeeper
    c)   buyer
    d)   influencer
    e)   decider


    5).For routinely purchased items, buyers are frequently the_________.
    a)   gatekeepers
    b)   influencers
    c)   deciders
    d)   users
    e)   None of these


    6).A sales representative from a software company shows an accounting firm that a new software package can perform bookkeeping tasks that the firm’s present package cannot. The accounting firm is most likely in which stage of the organizational buying decision process?
    a)   Problem recognition
    b)   Product purchase
    c)   Product selection
    d)   Product supplier search
    e)   Product specification


    7).After deciding to order replacement parts for aging machinery, the buyer for a construction company examines catalogues and trade publications. The buyer is probably at which stage of organizational buying decision process?
    a)   Product evauation
    b)   Product selection
    c)   Product – supplier search
    d)   Product specification
    e)   Problem recognition


    8).Organizational, interpersonal, environment and ____________ are the four main categories of factors that influence organizational buying decision.
    a)   power relationships
    b)   economic
    c)   technological
    d)   individual
    e)   purchasing policies


    9).The four main categories of factors that influence organizational buying decision are
    a)   environmental, organizational, interpersonal and individual
    b)   environmental, organizational, technological and individual
    c)   technological, organizational, environmental and interpersonal
    d)   environmental, organizational, psychological and technological
    e)   environmental, organizational, psychological and individual


    10).Input – output analysis is most likely to yield what type of information?
    a)   The kinds of returns a firm is getting on its equipment investment
    b)   The industries that purchase the major portion of an industry’s output
    c)   The type of inventory turnover that is characteristic of a firm
    d)   The kinds of returns a firm is getting on its equipment investments
    e)   None of these



    Answers:                                 
    1). b)   2). e)   3). b)   4). a)   5). c)   6). a)   7). c)   8). d)   9). a)   10). b)

    People Also Visited:

    Click Here to know the New Syllabus and Detailed Syllabus of SBI PO Exam 2015

    / 5. Reviews