SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 16

    Important Marketing Questions- Set 16
    SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 16:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1). Innovation in marketing is also similar to?
    a) Inspiration
    b) Motivation
    c) Team Work
    d) Creativity
    e) Aspiration


    2).Which among the following is the main target group for SIP Schemes?
    a) All NRIs
    b) All students
    c) All salaried persons
    d) All HNIs
    e) All agriculturists


    3). Where we can get the Home Loan Leads?
    a)Individuals
    b)Audit Department
    c)Brick manufactures
    d) Builders
    e) None of these


    4).Niche marketing can be used for?
    a) Diamond jewellery
    b) Ballpoint pens
    c) Readymade garments
    d) Golf clubs
    e) None of these


    5). The key Competitive advantage is ___________ differentiation.
    a) Customer Consulting
    b) Product
    c) Position
    d) Conformance
    e) None of these


    6). Service Marketing is also known as_______.
    a) Internal marketing
    b) Outdoor marketing
    c) Transaction marketing
    d) Relationship marketing
    e) Only A and B


    7). Market Segmentation is used for which of the following process?
    a) Preferential marketing
    b) Identifying prospects
    c) Targeting existing clients
    d) Preferential marketing
    e) All of these


    8).Healthy Competition helps to?
    a)More market share
    b)Better customer profile
    c)Improve brand image
    d)Improve customer service
    e) None of these


    9).What is meant by “Negative Demand”?
    a)Consumers dislike a product and may even pay to avoid it
    b)Consumer do not buy the product
    c)Consumers begin to buy a product less frequently
    d)Consumer purchases vary on a seasonal basis
    e) None of these


    10).Marketing is influenced by____________.
    a) Product demand
    b) Brand image
    c) Buyer behavior
    d) Public taste
    e) All of these

    Answers:       
    1). d)   2). c)   3). d)   4). d)   5). b)   6). d)   7). b)   8). d)   9). a)   10). e)

    People Also Visited:

    Click Here to know the New Syllabus and Detailed Syllabus of SBI PO Exam 2015

    / 5. Reviews