SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 17

    Important Marketing Questions- Set 17
    SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 17:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Among the following which process is used to improve the sales lead generation?
    a)   Emphasis on products design
    b)   Being passive
    c)   Reviving recovery department
    d)   Increasing personal and professional contacts
    e)   None of these


    2).In the context of marketing, innovation is the same as________.
    a)   Aspiration
    b)   Motivation
    c)   Creativity
    d)   Daring
    e)   None of these


    3).The process of delivering wide-market goods and services that are modified to satisfy a specific customer need is called________.
    a)   Specialization
    b)   Customization
    c)   Generalization
    d)   Prioritization
    e)   None of these


    4).Customer Relationship Management (CRM) is the _______ that as organization follows when interaction with its customers.
    a)   Practice
    b)   Principle
    c)   Guideline
    d)   All the above
    e)   Only a) and b)


    5).Who among the following is/are prospective buyer(s) of a bancassurance product?
    a)   Insurance Companies
    b)   Insurance brokers
    c)   All existing and prospective bank customer
    d)   Banks
    e)   None of these


    6).The process of collecting, searching through and analyzing a large amount of data in a database, as to discover patterns or relationships is known as_______.
    a)   Data Mining
    b)   Data Inventory
    c)   Data Maintenance
    d)   Data Warehousing
    e)   None of these


    7).Which of the following is required for a successful Blue Ocean Strategy?
    a)   Effective Communication
    b)   Motivation
    c)   Innovation
    d)   All the above
    e)   None of these


    8).Canvassing for home loan will be most fruitful when_______ are targeted?
    a)   Land owners
    b)   People hunting for a house
    c)   Building materials suppliers
    d)   Builders
    e)   None of these


    9).What is the sole aim of marketing?
    a)   Expanding the product portfolio
    b)   Increasing the production
    c)   Increasing the employee strength
    d)   Increasing the sales
    e)   None of these


    10).The performance of a salesperson depends on_________.
    a)   Salary paid to him/her
    b)   Incentives he/she get
    c)   His/her willingness and ability
    d)   His/her aggressiveness
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). c)   3). b)   4). d)   5). c)   6). a)   7). d)   8). b)   9). d)   10). c)

    People Also Visited:

    Click Here to know the New Syllabus and Detailed Syllabus of SBI PO Exam 2015

    / 5. Reviews