SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 18

    Important Marketing Questions- Set 18
    SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 18:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    1).Market research is useful for______.
    a)   Forming the right sales team
    b)   Deciding the effective strategy
    c)   Choosing the right product
    d)   All the above
    e)   None of these


    2).A marketing tactic that encourages a customer to take a specific action is termed as___________.
    a)   Customization
    b)   Conversion
    c)   Call
    d)   Acquisition
    e)   None of these


    3).What is mean by Value Added Services?
    a)   Postpaid Services
    b)   High-tech Services
    c)   Additional Services
    d)   Costly Services
    e)   Virtual Services


    4).Cross-selling will not prove to be effective for________.
    a)   Saving Account
    b)   Internet Banking
    c)   Personal Loan
    d)   Debit Card
    e)   Pension Loan


    5).Among the following which group may be prospective customers for SME loans?
    a)   Professionals
    b)   SSIs
    c)   Home makers
    d)   Farmers
    e)   None of these


    6).Marketing Channels are referred as_______.
    a)   Delivery Object
    b)   Delivery Outlet
    c)   Delivery Person
    d)   Sales Target
    e)   None of these


    7).Which among the following is the most suitable target group for personal loans?
    a)   Home loan defaulters
    b)   Salaried Persons
    c)   Pensioners
    d)   Education Loans Seekers
    e)   None of these


    8).Among the following which will not comes under direct marketing?
    a)   Fliers
    b)   Catalogues
    c)   Mailers
    d)   Advertisement placed on Internet
    e)   Email


    9).EMI can be a marketing tool in case of________.
    a)   Vehicle loan
    b)   Education
    c)   Home loan
    d)   All the above
    e)   None of these


    10).Among the following which is one of the positive outcomes of good competition?
    a)   High prices
    b)   Increased marketing expenditure
    c)   Improved customer services
    d)   Bigger sales team
    e)   None of these

    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). c)   4). a)   5). b)   6). b)   7). b)   8). d)   9). d)   10). c)

    People Also Visited:

    Click Here to know the New Syllabus and Detailed Syllabus of SBI PO Exam 2015

    Online Mock Tests 2019: