SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 19

    Important Marketing Questions- Set 19
    SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 19:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).When the pricing is based on the area is called as_________.
    a)   Geographical Pricing
    b)   Land Pricing
    c)   Area Pricing
    d)   Domestic Pricing


    2).If a company is focusing on developing the right combinations of price, promotion, distribution and product, here the company is developing a __________.
    a)   Marketing Niche
    b)   Marketing Mix
    c)   Marketing Policy
    d)   Marketing Discount


    3).What is the idea behind the market segmentation?
    a)   Spend less money
    b)   Appeal to the total market
    c)   Self-single product only
    d)   Group various customers into segments that have common needs or will respond similarly to marketing efforts


    4).Grading means _______ products into different classes.
    a)   Different
    b)   Planning
    c)   Marketing
    d)   Mixing


    5).Modern Marketing is_______.
    a)   Product oriented
    b)   Pricing oriented
    c)   Promotion oriented
    d)   Consumer oriented


    6).A person asking friends to recommend a good restaurant is employing_____ group.
    a)   situational
    b)   reference
    c)   social
    d)   team


    7).The process of selling the same product at different prices is known as___________.
    a)   Dual Pricing
    b)   Price Lining
    c)   Multi Pricing
    d)   Monopoly Pricing


    8).When the Smart phones came in the market, demand for ordinary mobiles downs, this is an example for __________.
    a)   Negative demand
    b)   Overfull demand
    c)   Declining demand
    d)   Latent demand


    9).Gucci emphasize the ‘haute couture’ segment of the marketing strategy appears to be the__________.
    a)   Expensive marketing
    b)   Narrow focus marketing
    c)   Multi segment marketing
    d)   Concentrated marketing


    10).HP market computer and other products that appeal to people with variety of_______.
    a)   Marketing concept approach
    b)   Total-segment approach
    c)   Total-market approach
    d)   Multi-segment approach

    Answers:                                 
    1). a)   2). b)   3). d)   4). a)   5). d)   6). b)   7). a)   8). c)   9). d)   10). d)

    People Also Visited:

    Click Here to know the New Syllabus and Detailed Syllabus of SBI PO Exam 2015

    / 5. Reviews