SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 20

Important Marketing Questions- Set 20
SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 20:             
List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
1).When the price is set high to reflect the exclusiveness of the product, it is an example of___________.
a)   Skimming pricing
b)   Premium pricing
c)   Penetrating pricing
d)   Bundle pricing
e)   Product line pricing


2).When a brand is placed on a product that a large manufacturer has created for a smaller retailer, it is called_________.
a)   Private brand
b)   License brand
c)   Co-brand
d)   Manufacturer’s brand
e)   Other than those given as options


3).Price of a product may affect its_________.
a)   packing
b)   promotion
c)   advertisement
d)   demand
e)   marketing


4).Which of the following price strategies involves selling two or more services bundled together?
a)   Flat rate pricing
b)   Price bundling
c)   Satisfaction based pricing
d)   Relationship pricing
e)   Benefit driven pricing


5).Primary focus of the sales promotions advertising is to positively impact on_________.
a)   price
b)   after-sales service
c)   production
d)   sales
e)   purchases


6).Traditionally physical space for exchange of goods by buyers and sellers was called__________.
a)   Market research
b)   Market
c)   Marketing
d)   Market information
e)   Company


7).What is the Target Group of a Car Loan?
a)   All Persons owning a car
b)    A Family with more than 2 members
c)   Car designers
d)   Car Garages
e)   Car Showrooms


8).What is the name of the situation when a customer purchases are unplanned?
a)   Latent demand
b)   Impulse Buying
c)   Irregular demand
d)    Unwholesome buying
e)   None of these


9).By using the customers buying history, allow them to select for related offers in called as_________.
a)   Cross Selling
b)   Marketing Techniques
c)   Prospecting
d)   Up- selling
e)   Challenging Selling


10).Which of the following comes under FMCG?
a)   Tobacco Products
b)   Printers
c)   Coin Vending Machines
d)   Industrial Products
e)   Computers and Laptops

Answers:                                 
1). b)   2). b)   3). d)   4). b)   5). d)   6). b)   7). b)   8). b)   9). a)   10). a)

People Also Visited:

Click Here to know the New Syllabus and Detailed Syllabus of SBI PO Exam 2015

/ 5. Reviews