SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 21

    SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions
    SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 21:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).When a customer likes a product and talks about it, and then it becomes an example of____________.
    a)   Soliciting
    b)   Favoring
    c)   Marketing
    d)   Disliking
    e)   Mouth advertising


    2).Among the following in which case the service marketing is resorted to_________.
    a)   Public Sector Undertakings
    b)   Industrial Units
    c)   Banks and insurance companies
    d)   Production houses
    e)   Only MNC’s


    3)._____________ indicates the buying process of customers.
    a)   Need recognition
    b)   Information research
    c)   Purchase decision
    d)   Evaluation of alternatives
    e)   Separating needs and wants


    4).The supply chain that stretches from raw materials to __________ represents a values delivery system?
    a)   Final products for final buyers
    b)   Factory entrance point
    c)   Production stage
    d)   Warehouse for storage
    e)   Suppliers


    5).Market Segmentation means________.
    a)   Grouping the back office staff
    b)   Grouping the counter staff
    c)   Grouping the customers as per their needs
    d)   Grouping the sales team
    e)   Marketing selling arrangement


    6).Which of the following is not a part of buying decision process of customer?
    a)   Seeking discount
    b)   Evaluation of alternatives
    c)   Purchase decision
    d)   Problem recognition
    e)   Information research


    7).A marketing network consists of the company and its ___________.
    a)   Suppliers only
    b)   Employees only
    c)   Supporting stake holders
    d)   Distributors only
    e)   Share holders only


    8).Aggressive marketing is the result of__________.
    a)   Increased Production
    b)   Increased Marketing staff
    c)   Outsourcing
    d)   Increased competition
    e)   Increased Job


    9).Which of the following is not a part of four P’s of Marketing Mix?
    a)   Promotion
    b)   Product
    c)   Price
    d)   Place
    e)   Person


    10).The process of working more closely with the customers to add value to the operation is called as__________.
    a)   Re-engineering
    b)   Outsourcing
    c)   Customer Partnering
    d)   Globalizing
    e)   Merging

    Answers:                                 
    1). e)   2). c)   3). c)   4). a)   5). c)   6). a)   7). c)   8). d)   9). e)   10). c)

    People Also Visited:

    Click Here to know the New Syllabus and Detailed Syllabus of SBI PO Exam 2015

    / 5. Reviews