SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 22

    Important Marketing Questions- Set 22
    SBI PO Exam 2015- Important Marketing Questions- Set 22:             
    List of Important Marketing Questions for the SBI PO Exam were given below. Candidates those who are preparing for those exams can use these questions to score more marks.

    Are You preparing for IBPS PO 2019? Start your preparation with Free IBPS PO Mock Test 2019 – Take Test Now
    1).Which of the following is an example of an online marketplace?
    a)   Amazon. in
    b)   Flipkart.com
    c)   Snapdeal.com
    d)   All the above
    e)   Only 1) and 2)


    2).Selling goods or services for the purpose of resale or business use are termed as _________.
    a)   exchange
    b)   wholesaling
    c)   retailing
    d)   direct marketing
    e)   None of these


    3).Which of the following indicates a sales territory?
    a)   A particular geographical location
    b)   A particular retail outlet
    c)   A specific market segment
    d)   A specific sales office
    e)   None of these


    4).A product this is exclusively manufactured for a retailer who will market the product under its own brand name, is called as ___________.
    a)   Private brand
    b)   Multi-brand
    c)   Co-brand
    d)   Manufactured brand
    e)   None of these


    5).Internet advertising or marketing that spreads exponentially whenever a new user is added is termed as _________.
    a)   netting
    b)   cyber marketing
    c)   viral marketing
    d)   viral marketing
    e)   None of these


    6).Advertising for a product is a part of which of the following functions?
    a)   Selling
    b)   Promotion
    c)   Pricing
    d)   Distribution
    e)   None of these


    7).Which of the following is NOT an example of sales promotion?
    a)   Press release
    b)   Loyalty points for purchase
    c)   Competition
    d)   Money-off coupon
    e)   None of these


    8).The use of name, symbol or design to identify to identify a product is known as _________.
    a)   Promotion
    b)   Advertising
    c)   USP
    d)   Branding
    e)   None of these


    9).The management process of anticipating, identifying and satisfying customer requirements profitably is called as _________.
    a)   sale
    b)   marketing
    c)   promotion
    d)   customer service
    e)   customization


    10).What do customers normally expect in return for buying higher quantities in bulk?
    a)   A premium price
    b)   Quicker delivery
    c)   A discounted price
    d)   Higher quality
    e)   None of these


    Answers:                                 
    1). d)   2). b)   3). a)   4). a)   5). c)   6). b)   7). a)   8). d)   9). b)   10). c)

    People Also Visited:

    Click Here to know the New Syllabus and Detailed Syllabus of SBI PO Exam 2015

    / 5. Reviews