SBI PO Exam 2015- Practice English Questions (Cloze Test) Set-28

SBI PO Exam 2015- Practice English Questions
SBI PO Exam 2015- Practice English Questions (Cloze Test) Set-28:
Practice English Questions for upcoming SBI PO Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.


           Directions (Questions.01-10): In the following passage, there are blanks each of which has been numbered. For each blank five words have been suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.
            India’s forex reserves at over $338 billion are comfortable, and the current account deficit-equal to the gap between domestic investment and domestic savings-is (1)control. However, unlike China’s reserves that have been built up(2)trade surpluses, India’s forex reserves are based(3) on portfolio flows. So, (4) up an armour that includes increased reserves will make the country better prepared. India also needs to stimulate stalled investment and push structural reforms to get the economy into a better shape.
            On the(5) side, the appreciation of the US dollar is(6)pressure on balance sheets of banks and firms that(7)in dollars but have assets or earnings in other currencies. India’s corporate sector, which has borrowed(8) in foreign currency, is not immune to this vulnerability. Companies should hedge their currency risks and shift to rupee debt as rates come down in India. To(9)the rupee against the effects of financial outflows that would(10),India must ensure faster growth brings foreign capital to its shores.

1).
a)   below
b)   above
c)   over
d)   beneath
e)   under


2).
a)   against
b)   through
c)   behind
d)   on
e)   in


3).
a)   liberally
b)   widely
c)   lavishly
d)   largely
e)   generously


4).
a)   building
b)   constructing
c)   erecting
d)   framing
e)   bringing


5).
a)   juxtaposed
b)   front
c)   that
d)   this
e)   flip


6).
a)   establishing
b)   setting
c)   putting
d)   focusing
e)   giving


7).
a)   acquire
b)   borrow
c)   beg
d)   pledge
e)   forfeit


8).
a)   heavily
b)   densely
c)   thickly
d)   dully
e)   gloomily


9).
a)   bulwark
b)   encash
c)   offend
d)   buffer
e)   stock


10).
a)   pursue
b)   chase
c)   follow
d)   displace
e)   result

Answers:                                 
1). e)   2). b)   3). d)   4). a)   5). e)   6). c)   7). b)   8). a)   9). d)   10). c)

Online Mock Tests 2019: