SBI PO Exam 2015- Practice English Questions (Cloze Test) Set-31

SBI PO Exam 2015- Practice English Questions (Cloze Test) Set-31:
Practice English Questions for upcoming SBI PO Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

    Directions (Q.1-10): In the following passage, there are blanks each of which has been numbered. For each blank five words have been suggested, one of which first the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case.

     Currently, ICICI Bank is the only bank in India to have (1)NFC cards. Since the concept is new, RBI has asked banks to(2)to their customers how the technology works, its use as well as risks while issuing contactless, or NFC, cards.
    (3) away with the second(4) of authentication could increase risks for both the cardholder and the merchant. Industry experts believe that in case of a(5)transaction, the liability will fall on the merchant. He will have to prove that the transaction was made by the cardholder by(6) the customer’s signature on the payment slip. However, the issuing banks have been(7)by the RBI to see the limit of liability.
     The current move doesn’t cover mobile-based NFC payment. Apple Pay is a mobile payment and digital wallet service using NFC technology – it allows payments using Iphone6, iphon6Plus and Apple Watch –(8) devices. Startups like iKaaz and ePaisa are(9) about infrastructure developments RBI’s move would bring and hope it to gradually(10) scope for such transactions.  
   
1).
a)   launched
b)   discharged
c)   held
d)   cast
e)   barraged


2).
a)   interpret
b)   describe
c)   explain
d)   mystify
e)   perplex


3).
a)   Moving
b)   Doing
c)   Getting
d)   Running
e)   Going


4).
a)   coating
b)   standard
c)   step
d)   layer
e)   time


5).
a)   fraudulent
b)   sincere
c)   open
d)   deceptive
e)   crooked


6).
a)   copying
b)   keeping
c)   making
d)   lending
e)   providing


7).
a)   entitled
b)   enabled
c)   authorized
d)   commissioned
e)   okayed


8).
a)   compatible
b)   proper
c)   congruent
d)   congenial
e)   consistent


9).
a)   denying
b)   rejecting
c)   promising
d)   optimistic
e)   realistic


10).
a)   search
b)   enlarge
c)   shorten
d)   increase
e)   expand


Answers:                                 
1). a)   2). c)   3). b)   4). d)   5). a)   6). e)   7). c)   8). a)   9). d)   10). e)
Online Mock Tests 2019: