SBI PO Exam 2015- Practice English Questions (Cloze Test) Set-33

SBI PO Exam 2015- Practice English Questions
SBI PO Exam 2015- Practice English Questions (Cloze Test) Set-33:
Practice English Questions for upcoming SBI PO Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

           Direction (Q.1-10): In the given passage, there are blanks, each of which has been numbered. Against each, five words have suggested, one of which fits the blank appropriately. Find out the appropriate word in each case and mark the number of that word as your answer.
            Once an oil merchant and a trader on their way to Rangnagar had a fight(1) a bag of money. They went to meet Shrimant to(2) their issue. Shrimant asked, “What happened?” The trader said, “This oil merchant(3) my money bag when I was sleeping!” “It is mine. When people buy oil from me, I keep the money inside it, “said the oil merchant.Shrimant asked the trader, “Have you ever been to his shop? The trader replied,”No, never!”
            Soon a crowd collected outside Shrimant’s house. They(4) how he could solve this case. Shrimant said, “Someone bring me water.” A servant brought some water. Shrimant(5)the bag in water. After a little(6), a few oil globules began to(7).“This bag(8) to the oil merchant as there is oil on it. The trader says that he has been never been to the oil shop, so it (9)be his! Trader, you will be punished for(10),” declared Shrimant.
            The impressed crowd appreciated Shrimant’s ability to solve the problem within minutes.

1).
a)   Over
b)   with
c)   in
d)   because
e)   of


2).
a)   handled
b)   resolve
c)   deal
d)   figure
e)   setting


3).
a)   stole
b)   hide
c)   received
d)   withheld
e)   withdrew


4).
a)   know
b)   curious
c)   wondered
d)   wished
e)   confused


5).
a)   immerse
b)   bath
c)   dipped
d)   soaking
e)   rose


6).
a)   times
b)   ago
c)   occasion
d)   age
e)   while


7).
a)   jumping
b)   ride
c)   drop
d)   bubbles
e)   float


8).
a)   belongs
b)   refers
c)   point
d)   shows
e)   applies


9).
a)   never
b)   may
c)   more
d)   cannot
e)   perhaps


10).
a)   cheater
b)   lying
c)   wrongly
d)   trick
e)   mislead

Answers:                                 
1). a)   2). b)   3). a)   4). c)   5). c)   6). e)   7). e)   8). a)   9). d)   10). b)

People Also Visited:

Online Mock Tests 2019: