SBI PO Exam 2015- Practice English Questions Set-27

    SBI PO Exam 2015- Practice English Questions
    SBI PO Exam 2015- Practice English Questions Set-27:
    Practice English Questions for upcoming SBI PO Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

                Directions (Questions.01-05): The sentence has a blank indicating that something has been omitted. Choose the word that best fits the meaning of the sentence as a whole.

    1)._______________ you really want to grow as an entrepreneur, you have to learn to delegate.
    a)   Accordingly
    b)   If
    c)   Whether
    d)   Lately
    e)   Perhaps


    2).OPEC is a group of 12 nations whose members ____________________ approximately 40 percent of the world’s oil requirements.
    a)   Comprise
    b)   including
    c)   estimate
    d)   delivers
    e)   supply


    3).Our _____________ is that a global climate agreement to cut greenhouse gas emissions will be finalized at the summit.
    a)   trouble
    b)   hope
    c)   support
    d)   offer
    e)   worries


    4).She is the first woman to lead a central bank of a major developed economy and has __________ predicted economic trends.
    a)   excellent
    b)   proper
    c)   correct
    d)   insightful
    e)   accurately


    5).Since the government has increased funding to education the number of children enrolled in school has_____________
    a)   fell
    b)   growing
    c)   improved
    d)   heighten
    e)   rise


          Directions (Questions.06-10): In each question, a sentence with four words in bold type has been given. One of these four words given in bold may be either wrongly spelt or inappropriate in the context of the sentence. Find out the word which is wrongly spelt or inappropriate, if any. That word is your answer. If all the words given in bold are correctly spelt and also appropriate in the context of the sentence, mark ‘All correct’ as your answer.

    6).Investorshave become moreconfedent about economicrecoverybecause the government has announcedreforms.
    a)   Investors
    b)   confedent
    c)   recovery
    d)   reforms
    e)   All correct


    7).It isexpectedthat RBI willslash interestrates before the governmentpresencethe budget.
    a)   expected
    b)   slash
    c)   rates
    d)   presence
    e)   All correct


    8).Though all stories of courage areuniqueand touching, his story especially hasleftalasting impression on me.
    a)   Unique
    b)   left
    c)   lasting
    d)   impression
    e)   All correct


    9).Myexperiencehasshown that we canachiefewhatever we want to in life if we aremotivated.
    a)   experience
    b)   shown
    c)   achiefe
    d)   motivated
    e)   All correct

    10).One of theresponsibilities of the Finance Commission is to makerecommendations on thedistributionofexpenditure between the Centre and the State.
    a)   responsibilities
    b)   recommendations
    c)   distribution
    d)   expenditure
    e)   All correct

    Answers:                                 
    1). b)   2). e)   3). b)   4). e)   5). c)   6). b)   7). d)   8). e)   9). c)   10). e)

    Online Mock Tests 2019: