SBI PO Exam 2015- Practice English Questions Set-34

    SBI PO Exam 2015- Practice English Questions
    SBI PO Exam 2015- Practice English Questions Set-34:
    Practice English Questions for upcoming SBI PO Exams were given below, candidates those who are preparing for the examination can use this questions.

               Directions (Q.1-5): In the following questions, a sentence has been given with some of its parts in bold. To make the sentence grammatically correct, you have to replace the bold part with the correct alternative given below. If the sentence is correct alternative given below. If the sentence is correct as it is, give 5) as your answer (i.e. No correction required).

    1).India’s first Prime Minister Jawaharlal Nehrumade aserious flaw by overlooking Mahatma Gandhi’s vision that the future of India lay in its villages.
    a)   Created a faux pas
    b)   Made a grave error
    c)   Accomplished an omission
    d)   caused a misconception
    e)   No correction required


    2).To keeps your expensesunder check, make a budget and follow the ‘save first, spend later’ rule.
    a)   checked
    b)   within check
    c)   beyond check
    d)   above check
    e)   No correction required


    3).Many a blanks and company are offering more women- oriented products, giving the working women more choices.
    a)   Many a bank
    b)   Many banking
    c)   Plentiful banks
    d)   More banks
    e)   No correction required


    4).It is welcome that the government is willing to show flexibility on the land acquisition law even afterits passingin the Lok Sabha.
    a)   Its passing by
    b)   Their being passed in
    c)   Its passage in
    d)   Their passage through
    e)   No correction required


    5).On the occasion of International Women’s Day, public debate around gender oftencentre at what society needs to do for women.
    a)   Centres at which
    b)   Centre for what
    c)   Centres to which
    d)   Centres on what
    e)   No correction required


     Directions (6-10):Each question below has two blanks, each blank indicating that something has been omitted. Choose the set of words for each blank that best fit the meaning of the sentence as a whole.

    6).Christianity’s demographic defeat in India is because for the first time it _________ a culture that didn’t need to ________ other faiths.
    a)   Turned up, harass
    b)   Met, assist
    c)   Confronted, please
    d)   Bore, neglect
    e)   Encountered, persecute


    7).We believes it_____________ that more researches consider ___________ on smart phones as a new kind of thinking.
    a)   Critical, doubt
    b)   Indispensable, hope
    c)   Requisite, depending
    d)   Imperative, reliance
    e)   Clamorous, faith


    8).Following the notorious Niira Radia tapes that irreparably ___________corporate India’s image, the petroleum ministry break – in- shames it even________.
    a)   Gouged, if
    b)   Dented, further
    c)   Pit, more
    d)   Notched, then
    e)   Scratched, fresh


    9).To give the defence sector the desired______________ currently the focus seems to be one____________ of technology and joint manufacture.
    a)   assault, entrance
    b)   thrust, institution
    c)   push, induction
    d)   drive, inauguration
    e)   energy, initiation


    10).I can __________ my daily protein needs______________ chicken peals alone.
    a)   Meet, through
    b)   Take, in
    c)   Eat, with
    d)   Require, from
    e)   Have, by



    Answers:                                 
    1). b)   2). e)   3). a)   4). c)   5). d)   6). e)   7). d)   8). b)   9). c)   10). a)
    People Also Visited:

    Online Mock Tests 2019: